Pesedistii vor un centru istoric pietonal

Pesedistii vor un centru istoric pietonal

0 166

Mihai David, secretarul pe probleme de comunicare al PSD Brasov, a gasit solutia dezvoltarii turismului in zona istorica a Brasovului: interzicerea traficului auto. Social-democratul a venit cu ideea ca in zona cuprinsa intre strada Muresenilor, Maternitate, Poarta Schei, Modarom, Liceul Unirea sa aiba acces doar pietonii, circulatia masinilor pe toate stradutele din zona urmand a fi interzisa. In acest fel, sustine David, se vor putea face lucrarile de reabilitare la cladirile istorice din centru cu bani din fondurile structurale.


?


In ceea ce priveste accesul in cartierul Schei, secretarul PSD a rezolvat si aceasta problema: un drum care sa lege Drumul Poienii de Piata Prund pe „Coasta Vacii”, cum este numita calea de acces respectivam, si care ar trebui putin largita.


Iar cat despre aprovizionarea magazinelor din zona istorica, aceasta se va face doar in intervale orare strict stabilite.


Primarul George Scripcaru ii da dreptate pesedistului, anuntandu-l ca exista deja demarate proiecte de consoliodare si refacere a acestor imobile cu bani proveniti din fondurile structurale si proiecte de dezvoltare a lucrarilor de infrastructura. De asemenea, Primaria are un Plan Urbanistic Zonal referitor la o cale de acces din Drumul Poienilor in Schei. Singura problema este generata de detinatorii de utilitati, care nu au prevazut aceste lucrari in proiectele lor, desi au fost anuntati. Exceptie fac, spune Scripcaru, cei de la Distrigaz, care au inteles directiile de investitie ale municipalitatii.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.