Pesedistii ii duc dorul lui Nastase

Pesedistii ii duc dorul lui Nastase

0 286

Dupa ce l-a sanctionat pe Adrian Nastase cu avertisment pentru critici aduse colegilor de partid, amenintandu-l ca-l paste excluderea daca va recidiva, Organizatia locala din cadrul PSD sector 1 Bucuresti il vrea acum presedinte de partid.


Fostul lider al PSD a fost invitat sa candideze la sefia formatiunii, la congresul extraordinar din 10 decembrie, de catre organizatia din care face parte. Potrivit procesului verbal, Adunarea Generala a filialei nr.1 din PSD sector 1, intrunita pe 4 decembrie, a sustinut propunerea lui Adrian Nastase drept candidat la functia de presedinte al PSD.


?


Insa, presedintele PSD sector 1, Dan Tudorache, nu recunoaste aceasta decizie a organizatiei locale 1, care, spune el, trebuie sa aiba aprobarea Biroului Executiv al sectorului. El i-a acuzat pe cei din organizatia locala ca sunt „fosti si actuali apropiati de-ai lui Adrian Nastase” si l-a invitat pe acesta din urma „sa-si achite datoria de 1,2 miliarde lei lasata mostenire la sector”. Tudorache a sustinut ca PSD sector 1 a ramas, acum doi ani, fara sediu in urma unui proces de retrocedare, „cu sprijinul lui Adrian Nastase”.


?


Invitatul prefera sa ramana in umbra


Adrian Nastase a declarat ca este extrem de onorat de propunerea organizatiei locale 1 din cadrul PSD sector 1 privind o candidatura a sa la presedintia partidului la Congresul din 10 decembrie, dar va continua sa ramana deoparte. In opinia sa, aceasta propunere este un raspuns la „jocurile de culise din interiorul partidului”, care nu fac decat sa conduca la scaderea coeziunii acestuia si a simpatiei electoratului.

„Daca as vrea sa ma prezint la Congres si sa candidez pentru functia de presedinte PSD, ceea ce nu este cazul, conform statutului, nu am nevoie nici de aprobarea parintilor, nici a unor dintre liderii care incearca sa cenzureze acest lucru”, a afirmat Nastase. El a remarcat in context faptul ca niste „intermediari marunti ai unora dintre liderii centrali au actionat crezandu-se baieti destepti” la Conferinta municipala a PSD Bucuresti din 29 noiembrie, intocmind listele de delegati pentru Congres, omitand numele lui Adrian Nastase. „Dar cei 800 de participanti din sala au considerat necesar ca corecteze aceasta impolitete. Decizia de a ma invita sa candidez este deci un fel de raspuns la acest gest de neeleganta si la jocurile de culise care scad simpatia noastra in fata cetatenilor si coeziunea partidului”, a mai spus Adrian Nastase.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.