Perversiuni audio in Politie cu Radu Stroe

Perversiuni audio in Politie cu Radu Stroe

0 100
Deși de Interne, ministrul Radu Stroe pare foarte extern de problemele Politiei. Asa cum era de asteptat, desantul de psihologi si anchetatori trimis in teritorii sa constate eventualele cazuri de hartuire si abuzuri comise asupra politistelor s-a soldat cu nimic. Nici nu se-astepta nimeni ca mizeriile din relatiile intre purtatorii de uniforme sa iasa la iveala prin chestionarele ticluite de maharii de la Bucuresti, despre care specialistii au spus ca nu pot produce raspunsuri oneste, in acord cu realitatea din sectiile de politie. Asa se si face ca, la peste 55.000 de lucratori, nu s-au inregistrat, spune Stroe, decat 2-3 cazuri, nerelevante pentru imaginea globala a Politiei. Ramane ca violatele si abuzatele din subordinea inspectoratelor din patrie sa puna mana pe cutit ca sa curme sirul umilintelor, asa cum a facut colega lor care si-a injunghiat seful care o supusese vreme indelungata la violente sexuale. Asta daca nu e vorba de un amantlac de cursa lunga cu isterii din partea duduii.
Dar Stroe nu s-a multumit sa constate ca investigatia psihologica a fost nula. Ca sa faca totusi ceva, a promis infiintarea unei linii telefonice la dispozitia tuturor angajatelor carora li se pare – sa citam din Stroe – ca seful sau vreun coleg au inceput sa se uite altfel la ele. Zicerea ministrului e imbecila din cel putin doua motive. Primul este tonul aluziv cu care vorbeste Stroe despre relatiile dintre femei si masculii in uniforma, intr-un mediu rigid si precis cum este cel politienesc. Nu e cazul sa faci glumite sau sa fii sagalnic-insinuant intr-o chestie atat de serioasa, cu protagonisti atat de putin obisnuiti cu zambetul cum sunt politistii. Si mai ales politistele posibile victime ale machismului cu cashcheta. Asta doar daca telefoanele promise de ministru n-au fost cumva conectate la clubul politistilor, unde tablagiii cu burti si gusi se vor delecta in timpul programului cu audierea dezvaluirilor facute de colegele lor.
Noroc cu Petre Toba, seful Politiei, care gaseste telefoanelor si utilitatea culegerii de informatii despre apelanti, care ar putea impiedica tragedii precum sinuciderile inregistrate in ultima vreme in randul politistilor. Altminteri, conexiunea telefonica a lui Stroe ar fi ramas o linie erotica.
Nu stiu cator politiste li se va parea ca ai lor colegi se uita altfel la ele. Eu mai uit insa la Radu Stroe ca la un politruc pretios si gaunos, incercand sa intercepteze realitatea din Politie cu o pereche de galene expirate.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.