Personalul medical care a deservit centrul de vaccinare Sala Sporturilor anul trecut...

Personalul medical care a deservit centrul de vaccinare Sala Sporturilor anul trecut a fost țepuit cu banii pe o lună

1 29

Anul acesta, Primăria Brașov a deschis cu mare tam tam centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor, care a funcționat patru luni în primăvară. Au fost angajați în această operațiune medici, asistente, personal auxiliar medical, care au rămas neplătiți o lună. Primăria a contactat o firmă de specialitate, cu care a încheiat contract de prestări servicii medicale, dar și cu DSP, care a plătit trei luni de funcționare a centrului de vaccinare.
Numai că într-o lună deconturile nu au ajuns la timp, dacă au ajuns, ori de la Primărie la DSP, ori de la firma angajatoare la Primărie, ori de la DSP la ministerul Sănătății.
Primăria, prin viceprimarul cu atribuții în programul de vaccinare, spune că a trimis la timp actele la DSP, dar și că a primit deconturile de la firma în cauză, iar acum a dat în judecată ministerul pentru recuperarea banilor.
Firma angajatoare a dat și ea în judecată Primăria pentru recuperarea lunii pierdute, iar oamenii anagjați vor da în judecată firma respectivă.

Circuitul proștilor pe pielea angajaților și a vaccinaților
Practic o birocrație stufoasă și ineficientă a lăsat personalul medical care a muncit o lună non-stop fără leafa pe aprilie, iar instituțiile implicate, de stat și private, dau vina una pe cealaltă.
Încă o dovadă că apelurile patetice ale incompetenților care conduc acțiunea de vaccinare la Brașov și la nivelul țării sunt lipsite de conținut iar eforturile de vaccinare sunt sabotate tot de aceștia.
Centralizarea datelor de la operatorii medicali decătre primării, care le trimit la dSP-uri, care centralizează și ele, după care trimit datele la ministerul Sănătății, care centralizează și el datele de la DSP-uri, care trimite situațiile la Ministerul Finanțelor, care trimite apoi banii prin filialele sale județene către DSP-uri, care dau banii primăriilor, care apoi dau banii operatorilor, care plătesc oamenii angajați.
Un circuit al proștilor care nu funcționează nici măcar cu întârziere, probabil datorită absenței digitalizării, și care lasă oameni neplătiți, angajați intr-una din cele mai periculoase meserii pe vreme de pandemie. Într-o țară strivită de infectări și de numărul de morți.

Libiu Mateescu     

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.