Personalul din crese se reprofileaza pe varstnici!

Personalul din crese se reprofileaza pe varstnici!

0 462

Caminul de batrani din Noua isi completeaza grila cu personal din crese si gradinite. Desi sunt vacante sapte posturi de asistente medicale, infirmiere si ingrijitori, aproape nimeni nu este interesat de aceste posturi. Salariul mic a constrans alte trei asistente medicale sa paraseasca caminul pentru un job mai bine platit

Caminul de batrani din Noua isi completeaza grila cu personal din crese si gradinite. Desi sunt vacante sapte posturi de asistente medicale, infirmiere si ingrijitori, aproape nimeni nu este interesat de aceste posturi. Salariul mic a constrans alte trei asistente medicale sa paraseasca caminul pentru un job mai bine platit. Nici cazari nu se mai fac, asta desi ar mai fi loc pentru 20 de beneficiari. In cazul in care posturile nu vor fi ocupate in 16 iulie, cand va avea loc concursul, pe perioada verii se va face apel la personalul din crese si gradinite.

Directia de Servicii Sociale va scoate la concurs in data de 16 iulie, 23 de posturi pentru toate centrele, caminele si serviciile aflate in subordine.

Pentru Caminul de Persoane Varstnice din cartierul Noua, pentru care se cauta trei asistenti medicali, trei infirmiere si un ingrijitor, inscrierea pentru concurs s-a incheiat ieri. Cei interesati pot fi numarati insa pe degetele de la o mana. In cazul in care posturile nu vor fi ocupate la camin, va fi adus personal din institutiile de invatamant prescolar, pe o perioada de doua luni, spune viceprimarul Adina Durbaca.

Principala cauza a lipsei de angajati in acest domeniu este salariul de mizerie. Caminul are nevoie de opt asistente medicale. Trei asistente si-au dat demisia si se vor angaja la Spitalul de Boli Infectioase, unde vor primi un salariu dublu, iar o alta va iesi la pensie.

De la 1 august, daca nu se vor ocupa posturile scoase la concurs, in camin va ramane o singura asistenta medicala care va trebui sa aiba grija de cei 130 de beneficiari. camin batrani1

Nici ceilalti angajati ai DSS nu castiga prea bine. Peste 65% dintre ei primesc salariul minim pe economie de 1.050 de lei brut.

Partea de ingrijire in cadrul caminului de varstnici este la fel de afectata, deoarece pe tura de noapte lucreaza o singura infirmiera, desi ar trebui sa existe cel putin doua.

Chiar mai sunt libere 20 de locuri, din cauza crizei de personal caminul nu mai poate caza alti potentiali beneficiari.

Situatia este asemanatoare si la Centrul Respiro, unde sunt 20 de locuri disponibile si doar 9 beneficiari cazati.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.