Personalul de la Statistica protesteaza

Personalul de la Statistica protesteaza

0 97

Ieri dimineata salariaþii de la Directia de Statistica Brasov au iesit in strada pentru a-si exprima nemultumirea fata de inlocuirea sefului lor cu fostul prefect si subprefect si vajnic pedelist, Aurelian Danu.
Statisticienii brasoveni spun ca vor intra in greva generala si nu vor relua lucrul decat daca conducerea Institutului National de Statistica va dispune reevaluarea corecta a dosarelor si proiectelor de management depuse la Comisia de Evaluare, care, in urma unor presiuni politice, au fost punctate incorect de aceasta,.
Urmare a acestui amestec politicului, pretind cei 45 de angajaþi ai institutiei, directorul acesteia, Ion Popescu, statistician cu o experienta de 30 de ani, a fost inlocuit abuziv cu Aurelian Danu, doar pentru ca acesta este pedelist si isi dorea si el, saracul, o bucata de paine mai moale si alba.

Cei 45 de specialisti ai Directiei de Statistica Brasov au inaintat alaltaieri si un memoriu, adresat conducerii Institutului National de Statistica, in care solicita reanalizarea cu just temei a punctajului acordat lui Popescu si lui Danu.

„In toat aceast perioada (cu directorul Popescu Ion la conducere, n.a.), instituþia noas­tra s-a dezvoltat si a oferit date atat I.N.S. Bucuresti, cat si populatiei, la cerere, ajungand in anul 2008 in clasamentul judetelor pe primul loc din tara. Domnul Popescu Ion a adoptat un comportament de om integru, corect fata de toti angajatii, cu o atitudine impartiala in rezolvarea oricaror situatii si, mai mult de atat, in situatiile speciale, s-a dovedit de un altruism iesit din comun. A cautat in permanenta sa tina toate serviciile unite in asa fel incat si colaborarea dintre servicii sa se desfasoare in bune conditii”, se arata în memoriu.

Semnatarii memoriului au precizat ca daca nu li se face „pana la urma dreptate, noi, semnatarii acestui memoriu, suntem hotarati si obligati sa recurgem la masuri radicale de protest”.
Mai rar vorbe asa de frumoase la adresa unui conducator de institutie in care munca nu este usoara, avand in vedere ca o cifra gresita poate schimba mersul, planificarea si desfasurarea unei activitati ce poate influenta negativ soarta unui oras, chiar si de marimea Brasovului. Si eu nu cred ca toti cei 45 de semnatari ai memoriului sunt liberali, social-democrati sau adepti ai altei formatiuni politice inafara de pedelisti, caci atunci Ion Popescu ar fi fost lasat in pace.
Si iata inca o tampenie a actualei coalitii, conduse de Traian Basescu!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.