Personal de la Urgențe Brașov în autoizolare!

Personal de la Urgențe Brașov în autoizolare!

0 81

Șaptesprezece persoane angajate la Spitalul Clinic Județean de Urgență sunt în autoizolare a anunțat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. Mai exact, a anunțat liderul administrației județene, este vorba de nouă persoane de la Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, care au intrat în contact cu un pacient.
Nu se știa că respectivul pacient era purtător de COVID-19. Ulterior a fost testat și confirmat. Toate persoanele care a avut contact cu acest pacient au fost testate, rezultatul a fost negativ, iar acum acestea sunt în autoizolare”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov.

De asemenea, Veștea a amintit că sunt 8 salariați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov care au avut diverse contacte cu persoane depistate pozitiv. „Și celor 8 persoane li s-a făcut testul, iar rezultatul a fost negativ”, a mai spus Adrian Veștea. Practic, a precizat reprezentantul administrației județene, „în acest moment nu există nici un medic despre care să aflu că a fost depistat pozitiv”.
Liderul CJ Brașov a precizat că, în ceea ce privește testarea personalului medical, din 23 martie, Institutul Național de Sănătate Publică are un protocol specific.
În cazul personalului medical, în document se arată că personalul medical va fi testat dacă prezintă simptome.

Totodată, Veștea a afirmat că potrivit informațiilor, ar urma să fie testate toate persoanele.
În altă ordine de idei, în ceea ce privește numărul de teste disponibile în județul Brașov, Veștea a precizat că miercuri seara existau la Spitalul de Boli Infecțioase 2.947 de teste.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.