Persoanele cu boli cronice se pot vaccina direct de centre, având acte...

Persoanele cu boli cronice se pot vaccina direct de centre, având acte doveditoare ale afecțiunii de care suferă

0 44

Reprezentanţii Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 au luat în calcul varianta ca românii cu boli cronice să prezinte documentele justificative medicilor din centrele de vaccinare. Vicepreşedintele Comisiei de Vaccinare, Andrei Baciu, a declarat la TVR1 că interesul tuturor este ca sistemul să fie îmbunătăţit, iar românii să se vaccineze cât mai repede.

Acesta a fost întrebat ce poate să facă un pacient care are o boală cronică, dar nu se poate înregistra în platforma informatică, însă reuşeşte să se programeze prin call centre.

Finalizăm o procedură prin care toate persoanele care suferă de o boală cronică şi au mai puţin de 65 de ani, evident că o boală cronică înseamnă un diagnostic în acest sens şi înseamnă un tratament, deci ai documente medicale care să dovedească încadrarea în această subcategorie. Ne dorim ca acest lucru să se facă direct în centrul de vaccinare, unde există personal medical, există un medic care poate să certifice această condiţie. Încercăm să îmbunătăţim, se lucrează contracronometru, aşa lucrează toate ţările la nivel european”, a explicat secretatul de stat la TVR.

Cât despre numărul de doze din ţara noastra, Andrei Baciu a dat asigurări că vom avea sufient vaccin pentru imunizarea tuturor celor care îşi doresc asta. În plus, el a susţinut că principalul distribuitor de ser, Pfizer/BioNTech, va trimite săptămânal în România cel puţin 150 de mii de doze.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.