Permisele obtinute in Italia – greu de validat

Permisele obtinute in Italia – greu de validat

0 619

90 de brasoveni asteapta de mai multe luni ca autoritatile sa le elibereze permisele de conducere. Oamenii si-au obtinut permisele in Italia, tara care de cateva luni raspunde cu greu solicitarilor de confirmare pe care le trimit autoritatile din Romania

90 de brasoveni asteapta de mai multe luni ca autoritatile sa le elibereze permisele de conducere. Oamenii si-au obtinut permisele in Italia, tara care de cateva luni raspunde cu greu solicitarilor de confirmare pe care le trimit autoritatile din Romania.
Cum legislatia prevede ca un permis de conducere nu poate fi preschimbat fara confirmarea statului emitent, brasovenii sunt pasibili de amenzi daca vor fi prinsi la volan.
Pentru preschimbarea unui permis de conducere strain intr-unul romanesc la re stabilirea resedintei in Romania este necesara, conform legislatiei internationale, confirmarea valabilitatii permisului de conducere. trafic bv1Incepand din august 2015 autoritatile din Italia au inceput sa raspunda cu mare greutate interpelarilor facute de cei de la serviciul public comunitar regim permise conducere si inmatriculare a vehiculelor, spune seful serviciului, comisar sef Cristian Dorel Cretu.
In prezent, la Brasov, aproximativ 90 de persoane asteapta ca autoritatile italiene sa-si dea acordul pentru a li se preschimba permisul de conducere, in conditiile in care, la nivelul tarii, exista cateva sute de dosare in aceeasi situatie.
Cei 90 de brasoveni vor putea conduce si daca permisele lor sunt expirate insa daca sunt surprinsi in trafic de politisti, vor fi amendati.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.