Permise de conducere si certificate de inmatriculare – ultima editie !

Permise de conducere si certificate de inmatriculare – ultima editie !

0 88

Noile permise de conducere si certificate de inmatriculare vor fi eliberate incepand de azi, luni 06 octombrie a.c., in judetul Teleorman, urmand ca pana in 1 decembrie acestea sa fie emise si in celelalte judete si in Bucuresti, a anuntat, vineri, seful Directiei Permise de Conducere, chestorul Mihai Stancu.
„De luni vor fi emise permise de conducere si certificate de inmatriculare pentru cetateni din judetul Teleorman, de miercuri pentru cei din judetul Ialomita, urmand ca la un interval de una, doua zile sistemul sa fie introdus intr-un nou judet. Pentru Bucuresti, permisele de conducere si certificatele de inmatriculare in forma noua vor fi emise la jumatatea perioadei”, a declarat directorului Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
Acesta a precizat ca noile permise, realizate in conformitate cu directivele europene, au ca elemente de noutate suportul pe care sunt tiparit, modalitatea de inscriere a datelor si prezenta mai multor elemente de securitate.
Noul permis de conducere este realizat pe suport de policarbonat, datele sunt inscrise prin gravare laser, fiind preluate si cateva „coduri de securitate”, astfel ca este greu de falsificat.
Printre codurile de securitate se regasesc si cele care impun restrictii. Chestorul Mihai Stancu a explicat ca un exemplu in acest sens sunt codurile pentru persoanele care sustin examenele pe masina cu cutie automata si care astfel nu vor putea conduce decat un asemenea vehicul.
Noile certificatele de inmatriculare vor avea mai putine date inscrise decat cele vechi, un cod de omologare comunitara, doua rubrici in care vor putea fi inscrisi atat proprietarul, cat si titularul certificatului de inmatriculare. De asemenea, pe noile certificate de inmatriculare nu va mai fi trecut anul productiei autovehiculului, ci data primei inmatriculari a acestuia.
Potrivit chestorului Mihai Stancu, permisele de conducere vechi vor fi inlocuite treptat, pe masura ce acestea vor expira. Acesta a preciat ca din momentul emiterii documentelor noi nu vor mai fi tiparite modele vechi.
Seful Directiei Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a explicat ca s-a inceput cu implementarea sistemului pentru judetele mai mici pentru ca eventualele erori sa poata fi remediate pana la emiterea lor in judetele cu suprafata si populatie mari.
Mihai Stanciu a mai spus ca in fiecare judet va fi infiintat cate „un atelier de productie”, durata in care un cetatean isi va putea ridica pentru inceput documentele fiind de maxim doua ore.
Ulterior, permisele vor ajunge la destinatar prin intermediul serviciilor postale. Acesta a precizat ca pana la sfarsitul anului vor fi folosite serviciile postale normale, urmand ca de la 1 ianuarie 2009 documentele sa fie livrate cu serviciile de curierat rapid.
In cazul expirarii permisului de conducere, va fi eliberata o dovada valabila 15 zile, care nu mai poate fi prelungita.
„In cazul in care vor exista disfunctii ale sistemului care vor duce la imposibilitatea emiterii noului permis in termen de 15 zile, va exista posibilitatea de a fi emisa o noua dovada „, a explicat Mihai Stancu.
Totodata, chestorul Mihai Stancu a precizat ca nu se vor schimba costurile de productie ale documentelor, acestea fiind de 50 de lei, iar taxa de curierat pentru livrarea acestora nu va fi platita de solicitanti.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.