Permis auto unic pentru statele UE

Permis auto unic pentru statele UE

0 248

Incepand din anul 2013, permisele auto emise in statele membre ale Uniunii Europene vor avea un format unic, ce va inlocui cele peste 110 modele diferite utilizate in momentul de fata in Statele Membre.


Noile carnete de conducere vor avea incorporate microcipuri ce vor permite actualizarea datelor sau a fotografiilor continute si adaugarea in mod periodic a elementelor de securitate.


Noile permise de conducere vor avea termen de valabilitate administrativa de zece ani, iar Statele Membre vor putea extinde aceasta perioada pana la 15 ani. Pentru camioane si autobuze, termenul de valabilitate este de cinci ani. Statele Membre pot decide daca introduc examene medicale periodice pentru soferi, sau nu.


Statele Membre vor trebui, totodata, sa asigure ca noile formate vor inlocui toate permisele in circulatie in decurs de 26 de ani de la emiterea lor in 2013, respectiv pana in 2039.


Noua directiva va armoniza categoriile existente de vehicule. Pentru motociclisti vor fi introduse reguli obligatorii in toate Statele Membre. Noul text interzice, totodata, oricarui Stat Membru sa elibereze carnet de conducere unui aplicant al carui permis a fost restrictionat, suspendat sau retras in alt Stat Membru.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.