Pericol ecologic pe Valea Bogatii

Pericol ecologic pe Valea Bogatii

0 152

Marti, in jurul orelor 16,00, o cisterna incarcata cu 24 tone de motorina, deci ditamai colosul si ditamai cantitatea, s-a rasturnat la iesirea dintr-o intr-o curba pe Valea Bogatii. Ca urmare a accidentului, soferul a suferit leziuni craniene si a fost transportat la spital cu un echipaj SMURD sosit la fata locului.
Dupa rasturnare, motorina din cisterna a inceput sa se scurga de pe sosea in santul de la marginea drumului si putea sa ajunga intr-o pastravarie din zona. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si ai Garzii de Mediu au luat masurile necesare pentru prevenirea unui accident ecologic grav, caci, pe langa pastravarie, si natura din zona ar fi avut de suferit, motorina „parjolind” toata vegetatia din zona.
Aceasta cisterna venea de la Bucuresti si urma sa ajunga la Targu Mures.
Intr-o curba la stanga soferul a pierdut controlul volanului, cisterna a intrat in balans si s-a rasturnat. Unul din cele trei compartimente s-a fisurat la impactul cu solul, iar combustibilul a inceput sa se scurga din el.
„Am intervenit cu doua autospeciale cu spuma si nisip. A existat si pericolul de explozie, dar acesta a fost in scurt timp inlaturat. Stiu ca soferul a fost ranit si dus la spital. Vor fi necesare doua macarale pentru a ridica cisterna”, a declarat un reprezentant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov. Iar reprezentantul Garzii de Mediu s-a aratat multumit ca nu a apucat sa se scurga prea multa motorina, fiind astfel evitata o catastrofa ecologica.
In conditiile date in urma accidentului, circulatia pe DN 13 s-a desfasurat cu dificultate mai bine de doua ore.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.