Pericol de accidente pe calea ferata

Pericol de accidente pe calea ferata

0 79

Datorita faptului ca circa 40% din reteaua caii ferate si peste 60% dintre podurile si podetele apartinand infrastructurii feroviare se afla intr-o stare avansata de degradare, se pot consemna 373 restrictii de viteza la circulatia trenurilor, iar un numar foarte mare de defectari ale elementelor infrastructurii “cu implicatii majore asupra regularitatii circulatiei trenurilor, ceand premize pentru producerea de evenimente feroviare”, se arata intr-un proiect de act normativ.
Imposibilitatea operatorului de transport feroviar public de calatori de a suporta nivelul stabilit pentru tariful de acces la infrastructura feroviara este cauzata de lipsa resurselor financiare.
Si iata cum, dintr-o neglijenta a factorilor de raspundere si, mai ales, a tuturor guvernelor perindate pe la putere in ultimii 18 ani, s-a ajuns la o situatie alarmanta in transportul feroviar, lucru ciudat si iscand intrebarea: oare unde s-au dus banii luati de pe biletele tot mai scumpe?
O cauza a lipsei de fonduri ar putea fi si divizarea transportului feroviar in fel de fel de societati de sine statatoare, carand in spate tot aparatul administrativ de rigoare, personal care nu produce, dar papa, mai ales spre varf.
Oricum, este de dorit o interventie cat mai rapida a factorilor de raspundere guvernamentali, si asta pana nu incep sa apara belelele cu victime omenesti si pagube materiale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.