Performanță administrativă! Doar trei zile pentru obţinerea paşaportului la Braşov

Performanță administrativă! Doar trei zile pentru obţinerea paşaportului la Braşov

0 187

Cozile de la Paşapoarte sunt istorie la Braşov. Cel puţin aşa spun reprezentanţii Serviciului după ce, de-a lungul verii, au luat mai multe măsuri şi au făcut angajări

Cozile de la Paşapoarte sunt istorie la Braşov. Cel puţin aşa spun reprezentanţii Serviciului după ce, de-a lungul verii, au luat mai multe măsuri şi au făcut angajări. Acum, dacă vrei să-ţi faci paşaportul, ai de aşteptat, în medie, trei zile, cu programare on-line.

Cea mai aglomerată lună la Paşapoarte este, de regulă, luna august, când românii din străinătate vin în concediu pentru a-şi înnoi actele. La Braşov, în luna august au fost 5220 de solicitări de eliberare paşapoarte, cu 50% mai mult faţă de aceeaşi lună din 2017. Aglomeraţie a fost, însă, toată vara, spune subcms Cristina Stuparu, şef Serviciu Paşapoarte.

În luna august, programul a fost pre.lungit până la 18.30. Au fost deschise şase ghişee, cu două în plus faţă de 2017, dintre care la 5 doar se preluau cererile de paşapoarte. Un angajat a stat în permanenţă la Relaţii cu publicul şi a oferit informaţii sau a verificat documente.

Schema de personal a fost, în sfârşit, acoperită. Acum, la Paşapoarte lucrează 20 de persoane iar programarea on-line a funcţionat foarte bine.

La Paşapoarte s-a revenit acum la program normal, zilnic, între 8.00 şi 16.30, şi vor fi deschise mai puţine ghişee.
De la 1 octombrie se redeschide punctul de la Făgăraş, o zi pe săptămână, pentru cei din zonă.
Bilanț oficial, de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii august au fost înregistrate şi soluţionate 33.210 cereri, cu 10.000 de cereri mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.