Perchezitii la firme fantoma din Brasov

Perchezitii la firme fantoma din Brasov

0 519

165 de politisti au efectuat joi dimineata 46 de perchezitii in judet, la persoane banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani. Dosarul este intrumentat de politisti de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov

165 de politisti au efectuat joi dimineata 46 de perchezitii in judet, la persoane banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.
Dosarul este intrumentat de politisti de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov.

Administratorii societatilor controlate se foloseau de persoane fara adapost, care actionau drept gestionari ai unor firme fantome. Aceste firme emiteau facturi false, documente de plata care erau inregistrate in contabilitatea firmelor reale drept cheltuieli fictive.

Oamenii legii banuiesc faptul ca in perioada 2011-2014 au introdus in mod ilegal in contabilitatea firmelor cheltuieli fictive folosindu-se de firme fantoma controlate de persoane fara adapost. Joi au fost puse in aplicare 40 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane banuite de comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

In acelasi dosar politistii au mai facut in noiembrie anul trecut alte 70 de perchezitii. Prejudiciul estimat in acest caz este de 23 de milioane de lei.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.