Percheziții în Prahova și Brașov la persoane care au beneficiat abuziv de...

Percheziții în Prahova și Brașov la persoane care au beneficiat abuziv de fonduri publice

0 335

Polițiștii de investigare a criminalității economice de la Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Prahova efectuează, marți dimineață, 29 de percheziții la adrese din județele Prahova și Brașov la persoane bănuite de abuz în serviciu, evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul calculat în acest dosar depășind șase milioane de lei.
Potrivit unui comunicat al IJP Prahova, din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, sumele obținute fiind transferate într-un circuit comercial fictiv.
Ulterior, banii erau retrași numerar și introduși în circuitul civil, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin aceste plăți nelegale fiind de peste 3.200.000 de lei.
Totodată, una dintre persoanele vizate este bănuită că ar fi acordat în 207 cazuri plăți cu titlu de ajutoare de urgență fără a fi întocmit documentația aferentă. De asemenea, prin contracte întocmite abuziv, aceasta a trecut mai multe bunuri în patrimoniul societăților pe care le controla, cauzând un prejudiciu de peste 770.000 lei.

Conform documentului citat, în perioada 2010 — 2015, cei bănuiți în cauză ar fi creat un circuit financiar fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.
„În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul mai multor societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare constând în emiterea, înregistrarea și declararea la autoritățile fiscale de facturi, avize și borderouri, în care erau înscrise operațiuni comerciale care în realitate nu aveau loc. Prin acest fapt, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 2.200.000 de lei. Sumele rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4.800.000 de lei„, se mai precizează în comunicat.
În urma perchezițiilor vor fi puse în executare 20 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.
Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul polițiștilor de ordine publică, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase din IJP Prahova, precum și al luptătorilor SAS, la acțiuni participând și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ‘Matei Basarab’ Ploiești.
Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.