Pepsi se ECOlogizeaza

Pepsi se ECOlogizeaza

0 60

Pepsi, ca orice companie internationala care se respecta, se ecologizeaza. Incearca, prin diferite metode si updatari, sa reduca pe cat posibil consumul de energie si sa polueze cat mai putin posibil.
Pepsi a economisit peste 750.000 de megawati ora de energie si peste 7,5 miliarde de litri de apa in anul 2008, a anuntat compania, citata de Environmental Leader.
Compania americana de bauturi racoritoare se angajeaza sa diminueze consumul total de apa cu 20%, de electricitate cu 20% si combustibil cu 25%, pana in 2015.
Pepsi lucreaza totodata si la „inverzirea” ambalajelor produselor sale.
In 2008, compania a introdus pe piata o noua sticla din plastic ce contine cu 20% mai putin plastic decat cele obisnuite si este cu 10% mai mica, informeaza Green Report.
Cu toate acestea, emisiile de gaze cu efect de sera ale companiei Pepsi au crescut la 3,76 milioane de tone in 2008, fata de 3,71 milioane de tone in 2007.
In 2008, Pepsi a semnat un parteneriat de 6 milioane de dolari pe trei ani cu Institutul Earth de la Universitatea Columbia si PepsiCo Foundation pentru realizarea unei serii de actiuni comunitare adresate apei, agriculturii si climatului.
Legenda Pepsi aproape ca se pierde in negura timpului, brandul aparand pentru prima data in lume in anul 1893, cand, un tanar farmacist din New Bern, Carolina de Nord, face primele incercari pentru a obtine o bautura carbogazoasa (o combinatie intre apa minerala, zahar, vanilie, uleiuri rare si cola nuts) licoare ce va purta numele de „Brad’s Drink”. Cinci ani mai tarziu, la 28 august 1898, Caleb se gandeste sa redenumeasca bautura sa.
Numele ales va fi Pepsi-Cola si va fi inregistrat la U.S. Patent Office, Washington D.C., in anul 1902.
Dupa nenumarate suisuri si coborasuri, ani de glorie si expansiune, ani de faliment, compania Pepsi a reusit sa reziste peste ani si sa fie inregistreze dupa 2000 o rata de crestere mai mare decat orice competitor international timp de 25 de trimestre consecutive.
In anul 2005, PepsiCo s-a situat pe locul 3 in lume in topul companiilor din domeniul Food & Beverages, dupa Nestle si Kraft Foods, cu vanzari nete de peste 29 de miliarde USD.
Conducerea corporatiei Pepsi Cola considera ca “daca sunteti total orientati spre client si oferiti serviciile dorite de clientii dumneavoastra, restul vine de la sine.”

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.