Pepene verde – un potential biocombustibil

Pepene verde – un potential biocombustibil

0 179

Romania are mormane de „aur” in toate pietele, la toate colturile de strada, in toate cartierele, fara ca macar sa stie acest lucru. De pe la jumatatea verii, gramezile de pepeni au umplut pietele din intreaga tara, preturile pentru un kilogram de pepeni fiind chiar derizorii, de la 30 de bani la 1 leu si 50 de bani. Valoarea acestora ar putea creste brusc daca studiul guvernamental din Statele Unite ale Americii se dovedeste fiabil, astfel incat sucul de pepene sa fie o sursa noua de producere a biocombustibilului etanol.
Aproape o cincime din pepenii verzi care cresc intr-un an prezinta forme ciudate sau au o coaja inspaimantatoare si sunt retrase de pe piata consumatorilor, mentioneaza coautorul studiului Wayne Fish,un chimist de le Serviciul de Cercetare in Agricultura din Lane,Oklahoma.
Cand el si colegii sai experimentau extragerea componenteleor antioxidante din sucul de pepene verde, au realizat ca pierderea fluidelor care contin zahar ar putea fi o sursa de etanol.
Cercetatorii au realizat mai multe amestecuri experimentale in ceea ce priveste obtinerea combustibilul din fruct in laborator si au obtimizat procesul pentru a produce in jur de 23 de galloni(87 litri) de etanol din pepeni neutilizati de pe un acru de teren.
“Producatorii medii care detin intre 300 si 1000 de acri (de la 121 pana 405 hectare),ar putea sa pastreze etanolul pentru ei si sa il folosesca in productia proprie,”a spus Fish.
Fermele mai mari ar putea chiar sa produca destul combustibil ca sa il vanda.

Sursa: www.nationalgeographic.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.