Pentru un oras sanatos

Pentru un oras sanatos

0 60

Nu exista om care sa nu recunoasca, macar in sinea sa, dorinta si placerea de a trai intr-un mediu cat mai curat si care sa nu ii necajeasca viata de zi cu zi.
Si brasovenii – poate datorita faptului ca sunt inconjurati de un cadru natural minunat si de care putine orase din lume, cam de aceeasi marime si importanta, se bucura – isi doresc un ambiant care sa le linisteasca simturile si sufletele.
Dar au ei parte de asa ceva, in actualul context de distrugere a tot ce misca in tara asta? Cand politicieni verosi s-au catarat pe scaune coducatoare doar pentru burta proprie, nu si pentru inima colecivitatii, distrugand industria – partea ei cea buna si aducatoare de venituri – distrugand agricultura din preajma orasului – o agricutura sanatoasa in procesele ei – si distrugand insasi natura de langa noi?
Fiecare dintre noi putem vedea cum frumosul si utilul este inlocuit de betoane si asfalt. Fiecare dintre noi inhaleaza zilnic tot mai mult praf si alte pulberi moderne, nu intotdeauna necesare si putand fi dirijate, cu usurinta si gandire sanatoasa si dezinteresata, spre disparitie.
Dar edililor brasoveni ce le pasa?
Dupa ce au evadat, datorita functiilor, prin coltisoare mai respirabile – exemple pot fi date, dar le cunoaste tot Brasovul – dragii nostri edili au pus-o temeinic, sub diferie motive de doi bani la punguta electorala, pe distrugerea a tot ce poate insemna verde si natural prin preajma vietii noastre.
Parcari langa parcari in loc de parcari peste parcari, colosi de beton langa colosi de beton in loc de parcuri si scuaruri ademenitoare la clipe de odihna, taeri de arbori si distrugeri de zone verzi care sa faca loc celor cu punga egoismului groasa, si peste tot peticiri de circumstanta
Va plac toate acestea? Va place sa iesiti din casa si sa dati peste hingherii luminii dumneavoastra spirituale?
Caci asta este natura, in desfasurarea ei: lumina pentru cea mai mare creatie a sa, omul.
Pe mine ma framanta insa o alta intrebare: unde sunt ecologstii brasoveni?
Candva exista un asemenea partid si in Brasov. Stiu ca a fost halit de cativa oameni cu ciocul mare si buzunare de popa.
Dar oare o asemenea formatiune politica, bine pusa la punct si bazata pe un interes real in slujba cetatenilor, nu poate fi reinfiintata sau revigorata? Macar pe plan local si cu ajutorul brasovenilor care mai gandesc inca, a celor care vor ca urmasii lor sa traiasca intr-un mediu sanatos pentru a fi ei insisi sanatosi, a acelora care nu vor dupa ei potopul si mania naturii.
Asteptam opiniile dumneavoastra, stimati cititori.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.