Pentru salarii si pensii, scaderea impozitului pe venit cu 3 procente!

Pentru salarii si pensii,
scaderea impozitului pe venit cu 3 procente!

0 81

Senatorii au adoptat, miercuri, o initiativa legislativa prin care se propune scaderea impozitului pe venit de la 16% la 13% pentru salarii si pensii.
Parlamentarii au adoptat, cu 50 de voturi „pentru”, 36 de voturi „impotriva” si doua abtineri, o propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, care ii are ca initiatori pe deputatii Tudor Ciuhodaru, Mircia Giurgiu si Aurel Vladoiu, informeaza Mediafax.
„Scaderea impozitului pe venit la salarii va duce la cresterea angajarilor. Conform Grupului de Economie Aplicata, daca nivelul acestor contributii ar scadea cu 3%, se estimeaza ca s-ar putea crea 100.000 de locuri de munca. Se va diminua munca la negru si evaziunea fiscala, avand loc o astfel de colectare. (…) Scaderea impozitului pe venit la pensii va asigura protectia sociala si va sustine consumul ducand implicit la crestere economica”, se arata in expunerea de motive a propunerii legislative, potrivit Agerpres.
Guvernul nu a sustinut adoptarea initiativei legislative, iar Comisia pentru buget a intocmit raport nefavorabil.
Senatorii au respins insa in plen raportul negativ al senatorilor finantisti, initiativa legislativa urmand sa fie dezbatura de Camera Deputatilor, care este Camera decizionala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.