Pentru imensul rău care îl produc – Cuptoarele cu microunde, interzise!

Pentru imensul rău care îl produc – Cuptoarele cu microunde, interzise!

1 172

Japonia a decis să interzică utilizarea cuptoarelor cu mircounde. Autorităţile vor să scoată din uz toate aceste aparate electrocasnice până la sfârşitul anului.
Decizia vine după ce un studiu realizat de cercetătorii Universităţii din Hiroshima a scos în evidenţă faptul că aceste aparate au făcut mai mult rău mediului în ultimii 20 de ani decât bombardamentele atomice americane din 1945.

Cuptoarele cu microunde, interzise Toate magazinele din Japonia care vând cuptoare cu microunde şi-au închis porţile, ca urmare a deciziei guvernului de la Tokyo.
Dispoziţia a venit după ce studiul realizat de cercetătorii Universităţii din Hiroshima a descoperit că radiaţiile şi vibraţiile produse în timpul funcţionării acestor aparate casnice sunt extrem de dăunătoare organismului.
În ultimii 20 de ani, susţin autorii studiului, cuptoarele cu microunde au afectat sănătatea mai multor cetăţeni decât radiaţiile emise de explozia bombei atomice americane care a distrus Hiroshima la 6 august 1945.

Pentru a fi mai convingători, cercetătorii au făcut un experiment. Ei au lăsat timp de 3 ore, 5 gândaci deasupra unui cuptor cu microunde după ce acesta a fost setat la opţiunea „grill”. Până la sfârşitul acestui experiment, toţi gândacii erau morţi.

La rândul său, Coreea de Sud intenţionează să oprească producţia de cuptoare cu microunde până în 2021, în timp ce China a anunţat că va renunţa la acest tip de tehnologie până în 2023.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.