Pentru ca romanii cred în Europa unita cerem: SA FIE INTERZISA „UNIVERSITATEA”...

Pentru ca romanii cred în Europa unita cerem: SA FIE INTERZISA „UNIVERSITATEA” de vara de la Tusnad, A IREDENTISMULUI MAGHIAR !!

0 565
Mai vechea  gaselnitza MAGHIARA intitulata atragator drept „EuroStrategia de dezvoltare regionala”, conduce direct la un fenomen deja inceput pe Net: destructurare a Romaniei ! Aceste dorite regiuni de sorginte stalinista, promovate acum international sunt ori ETNICE, ori TRANSFRONTALIERE. Toate se invârtesc, practic, în bazinul a ceea ce a fost cândva Ungaria Mare, visul iredentist obsedant al actualului premier Orban Viktor, un „virus” politic european ce calca pe urmele modelului sau expirat ,Horthy Miklos.

In spiritul acestor idei  a fost relansat, in „forma noua pe Internet”, un joc subtil mai vechi,dar readaptat frecventat si promovat de tineri din Romania, indeosebi maghiari.  Recreat la Budapesta, introdus apoi in Romania de o firma din Cluj Napoca ; dar dupa ce a fost prelucrat in spiritul „dezvoltarii regionale” a…. Europei Centrale, de catre strategii Budapestei.  

Ceea ce  este interesant, harta Romaniei, inclusa in acest joc, este impartita in 15 regiuni, adica exact propunerea de „regionalizare” facuta de echipa de europarlamentari ai UDMR, respinsa recent la Bruxelles!! Cine nu crede in „coincidente”, are dreptate!! JobbikiCei care au proiectat acest  joc pe calculator, vor sa induca tinerilor maghiari din Romania deprinderea, inca de pe bancile scolii, cu un alt DECUPAJ ADMINISTRATIV. Cu o regiune separata, avand capitala la …Tg.Mures, sau macar Miercurea Ciuc, daca Odorheiul nu va fi retinut !

Altfel zis, viitorul se construieste azi, iar UDMR practica de mult si stie perfect tactica pasilor marunti, santajand dorinta tradatoare a unor partide de a ramane/reveni cu orice sacrificiu, la guvernare. Toate aceste manevre sunt destinate, evident, amprentarii mentalului colectiv, astfel incat generatia care va deveni matura in 10-12 ani, sa accepte faramitzarea Romaniei, sub pretextul regionalizarii, ca pe ceva aproape  …european, de care ei  stiau de mult.    Asemenea intentii, experimentate deja in scenariul iugoslav, cu stiutele consecinte, sunt rezultatul unor strategii pe termen lung  ce penetreaza subconstientul necontrolabil, prin forta de persuasiune a politicii virtuale. Astfel de tehnici  sunt sustinute si de o campanie de promovare a autonomiei etnice, impotriva oricaror abordari pe temeiuri rationale,ce incearca sa deschida calea spre decriptarea unor astfel de mecanisme psihologice subterane.H PANA 40

Cum sa-i explicam noi unui troglodit „autonomist”  precum  Sabin Gherman aceste lucruri,cand „seful” sau, abilul sociolog Vasile Dancu le-a …subliminat in programul „politic” al postului tv „Transilvania  Live”, finantat subteran de Arpad Paszkany…

Inca de la nazisti se stiu tehnicile  acelor slogane repetate obsesiv, care din minciuna , par a deveni realitate. Iar atunci cand vrei sa controlezi total un fenomen, pe de o parte il evidentiezi ca o „realitate” normala, iar pe de alta parte, abati atentia celorlalti de la subiectul respectiv, atacandu-i pe sustinatorii lui. Ori asa ceva incearca obsesiv in secuime alde Antal Arpad

Secesionistii europeni ai zilei,  indiferent de calea aleasă  pentru spargerea definitiva prin federalizare a  statelor naţionale, invoca, unanim, construcţia Europei Unite. Deloc curios, Bruxellesul-ui nu rămâne impasibil la asemenea solicitări. La nivel instituţional, Bruxelles-ul, condus de puternica Germanie unitara, găzduieşte, din 1994 un Comitet al regiunilor, după ce, în 1992, Consiliul Europei a lansat Carta limbilor regionale şi minoritare. Doar ca sa „universalizam” limba engleza ? “Receptivitatea” protagoniştilor europeni faţă de tendinţele centrifuge din diverse state ale continentului poate părea absurdă sau paradoxală. Unii ar putea-o explica prin străvechiul dicton Divide et impera. Cum se spune asta pe nemtzeste? Se poate  observa azi că “dezvoltarea Europei regiunilor pare să fi fost lansată tocmai pentru a crea condiţii deosebit de favorabile emergentei naţionalismelor regionale”. Iar de la naţionalismul regional autonomist … la secesionismul Statului national echilibrat, nu-i decât un pas… facut in sens invers!EUH

Credem în Europa, “ suntem Europa, viitorul nostru e în Europa, clama, cu jumatate de gura, şeful naţionaliştilor basci imediat după anunţarea rezultatelor alegerilor regionale care dădeau,daca nu  „satisfacţie”, macar o vaga speranta secesionistilor. Discursuri “europene” similare rosteau  recent si şi autonomiştii din Catalunya ,cei scoţieni,pusi la punct de un referendum de respingere edificator, ca şi pierderea de viteza a flamanzilor din Belgia, a autonomiştilor din Corsica, ori din nordul Italiei, ca şi ceilalţi de-o orientare cu ei.

In ultimul timp, cu logistica directa de la Budapesta, tot mai zgomotos si amentintator se incearca introducerea in dezbaterea europeana a ...autonomiei inexistentului Tinut secuiesc. Ei bine, tocmai Comitetul regiunilor a respins recent comicaria” impunerii „de la Centru” a acestui fantomatic „Tinut„. Dar constructia  unui virtual Stat  european ar putea fi viabila cu „tzandarile” unor autonomii risipite prin statele de azi ale continentului? Poate doar sub o dictatura  putinista! Se aude, dle Orban Viktor?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.