Pentru Aristotel Cancescu, din nou … e insuficient Bugetul Judetului Brasov!!

Pentru Aristotel Cancescu, din nou … e insuficient Bugetul Judetului Brasov!!

0 97
Judetul Brasov, in multe domenii legate de politic, continua sa ramana aproape in toate domeniile,  pe ultimele locuri. Si asta nu de ieri de azi ci de ani buni in ciuda multor mandate de reprezentare in Parlament si guvern, fie ele ale lui Cancescu sau Ghise, ale lui Gontea Ion sau Nita Constantin. Sunt doar cativa din cei care acumuleaza in dreptul numelor peste o jumatate de secol de ani de …mandate, in primarie, Consiliul Judetean Brasov sau Parlamentul Romaniei. Rezultatele muncii politice derulate in aceasta lunga perioada, ceea ce se vede efectiv dupa aceste “mandate” … se cerceteaza. Capabilitatea lor, rezultatele muncii prestate, se vede in planul personal.  Dincolo, pentru comunitate, se continua cautarea rezultatelor ascunse in declaratii politice, initiative ratate si multa gargara politica.
Cand vorbim de ultimele locuri ocupate de Brasov, ne referim la fonduri alocate, fonduri atrase, la investitii, la locuri de munca. La tot ce inseamna “valoare adaugata” peste cifrele statistice din ’89. Intr-o pozitie opusa, adica in top, Brasovul se afla la numarul de locuri de munca rase de pe “Cartea de munca” (in primul deceniu de dupa Revolutie au disparut 100.000 de locuri de munca), la numarul de fabrici inchise, la tonajul de fier vechi (va amintiti de Petre Roman si definitia lui despre industria brasoveana?), carat din fabricile si uzinele inchise si devalizate pana la …demolare.  
 
Cancescu: “SalvaÅ£i bugetul BraÅŸovului!“???
Cancescu incepe sa culeaga roadele prestatiei sale de patru mandate si tot atatea juraminte depuse pentru presedintia CJ.  Tot ce a facut si mai ales ce nu a facut in toate aceste patru mandate  in care a jurat ca slujeste Brasovul, se vad dureros. A trecut cu mult peste un deceniu de cand conduce Judetul Brasov si tot cam aceleasi lucruri le auzim din gura multpreaalesului judetean, indiferent daca era la putere sau in opozitie: “SalvaÅ£i bugetul BraÅŸovului!“, “guvernantii nu dau bani!” “Bucurestiul blocheaza fondurile!” si tot asa vom mai auzi pana la sfarsitul lui 2016, anul in care ne-a promis ca nu mai candideaza. Nu analizam acum ce nu a facut si ce putea sa faca, vine timpul si pentru asa ceva. Acum este nevoie de bani, pentru ca investitiile judetului, promovate sub conducerea lui Aristotel Cancescu nu produc. Pentru ca …nu sunt!
Asa ca s-a ajuns la APELURI. Este apelat ministrul Energiei, deputatul PSD Constantin Niţă, căruia îi solicită să facă demersuri pentru alocarea de fonduri pentru CJ BraÅŸov, în Proiectului de Buget pe 2013. Orice suma este insuficienta la cat poate Cancescu sa cheltuie. Face apel la toti parlamentarii din BraÅŸov să sprijine o alocare mai mare iar in caz contrar, sa nu voteze proiectul de buget în forma actuală. In cautarea mai multor bani, Cancescu a semnat alaturi de alti presedinti de judet si sprijinul pentru Crin Antonescu sperand ca, poate-poate se va lipi de ceva.
La toate acestea se adauga si readucerea in actualitate a usturatorului esec numit Dosarul Ibadesa-Spitalul de la Hărman. Spitalul Clinic Universitar de la Harman rămâne doar un proiect de viitor, aceasta pentru ca în Bugetul pe 2013 finanÅ£area este egala cu zero!! Confirmarea a fost facuta saptamana trecuta de catre doctorul senator Marius Neculoiu, care declara că pentru acest an, altele au fost priorităţile Guvernului.
 
Criza acuta de bani il va albi si mai tare pe Cancescu
Mai nou, dupa ce a pierdut cam tot ce a cerut Biserica Evanghelică, care a obÅ£inut în instanţă imobilele ca urmare a retrocedării, Cancescu se vede sufocat si de …chirii.
Maternitatea, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Artă, dar ÅŸi câteva spaÅ£ii ale DirecÅ£iei Generale pentru  Asistenţă Socială ÅŸi ProtecÅ£ia Copilului, sunt în situaÅ£ii destul de grave. Pentru toate aceste institutii exista hotărâri definitive in favoarea Bisericii Evanghelice.
Noii proprietari au solicitat Consiliului JudeÅ£ean BraÅŸov, în subordinea căruia se află toate aceste instituÅ£ii, încheierea de contracte de închiriere, solicitându-se  plata retroactivă a chiriei, din 2008. Spre exemplu, Biserica Evanghelică solicita o chiria lunară de 6.265 de euro doar pentru corpul vechi de clădire al Maternităţii.
Noi ii recomandam acum doar o varianta urgenta de lucru care poate debloca rapid situatia. Sa propuna Bisericii evanghelice un schimb pentru imobilele castigate in instanta si in  care functioneaza institutii publice. Pentru acest schimb Cancescu si CJ Brasov ar putea oferi Parcul Industrial Carfil si Parcul Industrial Metrom. Sigur ca “nemtii” de la Buseriva evanghelica le vor face mult mai eficiente si ar castiga toata lumea, inclusiv Consiliul judetean care ar putea sa lase productia si s-au putea ocupa de administratie. Daca nu este suficient sa ofere si AEROPORTUL, pentru ca, doar asa, cu certitudine, nemtii il vor face. Au fost multe oferte si din zona germana, multi au fost interesati sa-l faca! Acum se putea decola/ateriza daca acest cineva din varful conducerii, nu s-ar fi opus.
Si ar mai fi variante. Se pot recupera banii statului dati cu darnicie de catre Cancescu catre societati private (asociatii)…sau in repetate randuri pe excursii in strainatate, fara nici un folos pentru Brasov. Si daca nici asta nu se supune la vot atunci ramane o ultima varianta: recuperarea banilor pe care Cancescu, in numele societatii sale private ii datoreaza la bugetul statului si pentru care are dosar penal! Practic s-ar putea opta pentru o compensare: Parchetul (Dosarul de frauda exista) si datoriile fata de Biserica Evanghelica, valoarea este suficienta pentru cativa ani de functionare.
 
Horia D.R.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.