Pensiunile rurale la mare cautare de Paste

Pensiunile rurale la mare cautare de Paste

0 178

Pensiunile rurale conduc in topul preferintelor turistilor in perioada Sarbatorilor Pascale, cu un numar de 18.000 de rezervari inregistrate oficial, se arata intr-o statistica realizata de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).
Oficialii FPTR sunt de parere ca la aceasta valoare s-ar mai putea adauga inca cel putin alti 9.000 de turisti care au preferat variante la fel de scumpe, dar ‘la negru’. Cele mai solicitate zone au fost Bran-Moeciu,Vrancea, Sibiu, Maramures si Buzau, unde rezervarile au depasit 90 la suta din capacitatea de cazare.
Potrivit aceleiasi surse, pe locul doi se afla statiunile montane, de departe cele mai dorite statiuni fiind cele de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a ajuns la 60 de procente. Si in celelalte statiuni montane cererea a fost mare, gradul de ocupare situandu-se la 50 la suta din capacitatea de cazare.
Un alt segment ofertat a fost cel al marilor orase, unde vor servi masa traditionala de Pasti in restaurantele hotelurilor aproximativ 5.000 de turisti, se mai precizeaza in statistica FPTR.
Ca si in anii precedenti, litoralul romanesc nu reprezinta o tinta pentru romani in vederea petrecerii sarbatorii pascale. Astfel, din cele 5.000 de locuri de cazare pregatite, au fost inregistrate numai 800 de rezervari. Principalii factori care au condus, printre altele, la slaba prezenta a turistilor la malul marii a fost vremea rea din ultima perioada, sunt de parere reprezentantii FPTR.
Anul acesta, peste 1.500 de turisti au ales, in aceasta perioada, Delta Dunarii, in timp ce alte 8.000 de persoane au optat pentru diferite statiuni balneare, unde oferta beneficiaza de cele mai mici tarife.
Comparand cu statisticile Federatiei din anii anteriori, nivelul de vanzari din raportat la ora actuala este similar celui din 2006, ca numar de turisti. Totodata, se remarca o stagnare si chiar o scadere a tarifelor serviciilor turistice fata de anul trecut. Potrivit FPTR, numarul turistilor care au facut rezervari pentru perioada Pastelui, in acest an, este in scadere cu 37 la suta fata de perioada similara din 2008.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.