Pensiunile din Marginimea Sibiului sunt goale

Pensiunile din Marginimea Sibiului sunt goale

0 143

Criza economica bate ca vantul de rau augur prin camerele hotelurilor si pensiunilor din intreaga tara. Este adevarat ca lunile februarie – martie reprezinta extrasezonul pentru turismul hotelier din Romania, insa faptul ca nici un picior de turist nu a trecut pragul pensiunilor din zona montana in ultima perioada este deja un motiv de ingrijorare.
La doar doi ani distanta de vremurile cand turisti din toata lumea gaseau cu greu o camera libera, lucrurile s-au schimbat radical in pensiunile din Marginimea Sibiului
Vremurile bune sunt istorie, se plang proprietarii de pensiuni, care de la inceputul anului au primit foarte putini turisti.
Si statisticile ANTREC intaresc ceea ce spun proprietarii de pensiuni. Acestea indica o scadere cu aproape 50% a numarului de turisti in primele doua luni ale anului, fata de aceeasi perioada in 2008.
Proprietarii de pensiuni dau vina pe criza economica. Multi dintre ei au preferat sa mentina preturile la acelasi nivel din vara, desi costurile de intretinere au crescut.
Situatia s-ar putea imbunatati macar de Paste, spera proprietarii pensiunilor. Pana atunci, se bucura de prezenta angajatilor de la firme care vin la conferinte si la team-buildinguri. Nici acestia nu zabovesc insa prea mult – doar 2-3 zile, la sfarsit de saptamana.
In medie, o camera intr-o pensiune din Marginimea Sibiului costa intre 100 si 250 de lei. Mult prea mult se pare pentru turistul de rand, lovit rau la buzunare de criza financiara.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.