Pensionarii vor calatori mai mult cu autobuzul

Pensionarii vor calatori mai mult cu autobuzul

0 59

Consiliul Local a aprobat in sedinta de luni, 26 mai 2008, modificarea hotararii privind dreptul pensionarilor si al persoanelor varstnice de a calatori gratuit pe mijloacele de transport in comun, in sensul extinderii intervalului orar, in zilele lucratoare, de la 8.00 la 20.00.
Pana la aprobarea acestei modificarii pensionarii puteau calatori gratuit in timpul saptamanii intre orele 8.00-14.00.
Propunerea primarului a fost facuta ca urmare a intalnirilor pe care le-a avut cu brasovenii prin cartiere, gratuitatea pe transportul in comun fiind una din problemele cel mai intens discutate.
La prezentarea acestei propuneri in fata Consiliului Local, primarul a declarat
,,Este un efort bugetar important si nu este usor de realizat acest lucru, insa, dupa intalnirile pe care le-am avut cu pensionarii brasoveni, am inteles ca este nevoie sa facem acest efort. Propun Consiliului Local extinderea intervalului orar in care pensionarii pot calatorii gratuit, de la ora 8.00 la ora 20.00, in timpul saptamanii, iar sambata si duminica sa poata circula gratuit pe toata durata programului de transport, iar aceasta hotarare sa fie pusa in aplicare incepand chiar cu data de 1 iunie.”
Astfel, toti pensionarii din Brasov, indiferent de varsta, de categoria pensiei: invaliditate, de urmas si de cuantumul pensiei.
Ei vor calatori in conditiile mentionate mai sus pe baza Buletinului /cartii de identitate si a cuponului de pensie.
Persoanele varstnice definite conform art.1 aliniatul 4 din Legea 17/2000 privind
asistenta sociala a persoanelor varstnice (femei>60 ani si barbati >65 ani ).
Celelalte facilitati pentru pensionari privind transportul in comun raman in vigoare, astfel ca pensionarii care doresc sa circule dupa ora 20.00 vor folosi tot bilete de transport reduse cu 50%.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.