Pensionarii se imbogatesc

Pensionarii se imbogatesc

0 101

Este 1 aprilie, dar guvernantii pretind ca nu se tin de pacaleli, ci de promisiuni. Niste promisiuni si asa intarziate in punerea in aplicare, chiar daca este vorba de lege. De astazi creste cu 3% punctul de pensie, transformandu-se intr-o mare virgula care inseamna continuare, caci cine apuca si 1 octombrie mai apuca alta marire in domeniu, de 2%. In plus, de astazi va exista o pensie minima asigurata de 300 lei, adica ceva mai putin decat atata cat sa nu mori de foame. Guvernul o sa se laude cu marele efort financiar, in schimb bazdaganiile vor uita, ca intotdeauna, sa compare rahatul acesta cat de la o musca raportate la eforturile financiare facute pentru imbuibarea palatelor Cotroceni, Victoria sau al Parlamentului, cu anexele din teritoriu.
In schimb pensionarii – ma refer la marea majoritate a lor, nu la cei privilegiati – vor trebui sa aplaude si sa zica „saru’ mana” in genunchi, ca a dat mana cereasca peste ei. Da, dar mana poate fi acida si distrugatoare, caci ea aduce valul de scumpiri care nu poate fi stopat de acest firav dig de 3%. Chiar facand abstractie de scumpirea tutunului si alcoolului, lasandu-le pe acestea la o parte ca nu neaparat necesare, trebuie avuta in vedere scumpirea medicamentelor – personal nu le agreez, dar stiu de la apropiati ce inseamna asta – a carburantilor si a atator alte bunuri, mai ales a celor alimentare, incat nici nu mai pot fi cuprinse in cadrul unui simplu articol pentru ca este, in fond, vorba de un efect al dominoului, iar acesta poate fi tradus, intr-o formulare aproximativa, cu „da-i naibii, lasa-i sa se mai curete din ei ca avem destui”.
Nu stiu cati dintre pensionarii blagosloviti cu cei cativa leuti vor da fuga sa pupe mainile manjite de afaceri mai mult ilegale decat corecte care le intind acesti bani. Caci la cei cativa leuti pana si popa la biserica se uita stramb daca ii pui in cutia milei. Asa ca aceasta multtrambitata majorare a punctului de pensie ramane tot o pacaleala, probabil indelung planificata pentru 1 aprilie Oricum, actualii guvernanti, adunati ca dupa tunet, se joaca putintel cam mult cu focul, zicand ca este apa, ceea ce ar putea sa-i arda la un moment dat. Caci se pare ca ei traiesc intr-un vesnic 1 aprilie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.