Pensionarii l-au aplaudat pe Traian Basescu

Pensionarii l-au aplaudat pe Traian Basescu

0 60


N-a vrut sa promulge Legea Pensiilor, dar izmeneala de om popular si preocupat de soarta tarii i-a inmuiat pe participantii la Congresul Federatiei Asociatiilor de Pensionari .


Si-a dat jos haina scotand la iveala o camasa asudata si a inceput sa turuie pe tema resurselor inexistente pentru suplimentarea pensiilor. Presedintele sustine ca incepand din 2009 nu vor mai fi bani pentru pensii (nu ne-a lamurit nimeni de ce in 2008 vor fi si in 2009 nu, s-or fi pus deoparte bani pentru pomeni electorale la care Guvernul tariceanu are exclusivitate?). “Eu voi fi presedinte si in 2009 si nu vreau sa-mi reprosati ca v-am mintit”.


Desi sustine ca nu sunt bani, Basescu recunoaste ca nu putea refuza promulgarea, deoarece, conform unor sondaje, 99% dintre romani au sustinut initiativa legislativa. Deci pana una alta, dincolo de acuzatiile de populism pe care presedintele le aduce premierului, da el insusi dovada de populism, recunoscand, indirect, ca a promulgat legea pentru a nu pierde capital politic.


Si bine a facut! Iata ca dupa cateva hohote de ras si aparente de empatie, pensionarilor nu le mai pasa cine le-a dat banii. Ei l-au aplaudat fericiti pe Traian Basescu care i-a indemnat sa faca presiuni asupra Guvernului pentru a primi precizarea surselor pentru finantarea majorarii pensiilor.


Presedintele i-a ascultat (sau a asa a parut), i-a lasat sa vorbeasca si sa naduseasca, iar batranii au cazut in exatz.De-ale romanilor!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.