Pensiile speciale vor fi recalculate

Pensiile speciale vor fi recalculate

0 105

Consilierul pe probleme sociale al premierului Emil Boc, Mihai Seitan, a declarat, la Realitatea TV, ca pensiile speciale, oricat de mari ar fi ele, vor fi recalculate in concordanta cu noul act normativ al pensiilor. Printre pensiile vizate se afla cele din armata, politie, servicii din magistratura si alte asemenea. Cel mai probabil, recalcularea va avea loc in anii 2012-2013.
Deci, in loc sa se faca aceasta recalculare cat mai curand, acuma, ca este criza si nu sunt bani, profitorii acestor pensii nemeritate mai au la dispozitie, sa-si umfle burdihanul, inca trei-patru ani. Pe prosti ii putem lasa sa flamanzeasca, nu-i asa?
„Pensiile speciale sunt definite de mult mai multe legi decat cele normale. Fiecare lege in parte a avut un alt sistem de calcul”, a spus Seitan, care a mai precizat ca ca procedura a fost deja discutata in Guvern, iar recalcularea afecteaza aproape 200.000 persoane care beneficiaza in prezent de legi speciale.
Iar ne cred astia fraieri! Ce este atata de calculat, de abrogat si tot tacamul? Nu cred ca este ceva mai complicat decat o rectificare bugetara sau altceva in genul acesta. Odata ce stii ce vrei este simpu sa aplici, dar, probabil, sunt interese superioare care calca pe cele ale necajitilor in picioarele nesimtirii si intereselor.
Emil Boc se lauda: „Noua lege sa se aplice unitar, fara excepþie, la toatã lumea”.
Care noua lege si de ce intarzie adoptarea si aplicarea ei? Asta nu o mai latra boculetul?
„Dupa adoptarea noii legi cu privire la sistemul unic de pensii, cei care au pensii mari, asta este, merg in continuare cu pensiile mari, pana ii vor ajunge ceilalti din urma. Eu cred ca, din punct de vedere al echittaii si moral, ar trebui ca noua lege sa se aplice unitar, fara exceptie, la toata lumea”, declarase Emil Boc in urma cu cateva zile, insemnand in calendar Pastele Cailor.
Premierul a precizat saptamana trecuta ca obiectivul Guvernului este ca, pana la sfarsitul acestui an, proiectul privind Legea unica a pensiilor sa fie finalizat, astfel incat sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2010.
Dar ce naiba fac toti specialistii si toate specialistele care se fataie pe coridoarele guvernamentale? De ce nu trec la treaba in regim de urgenta? Inseamna ca Boc este un sef de proasta calitate. De ce nu se trece la asumarea raspunderii, ca la Codurile din Justitie?
De anul viitor, legea unica a pensiilor va introduce o singura formula de calcul pentru toti. Tot prin legea unica, procentul de majorare a pensiilor va fi acelasi atat pentru fostii parlamentari, cat si pentru fostii agricultori.
Peste 200.000 de pensionari beneficiaza in prezent de pensii speciale. Este vorba despre magistrati, parlamentari, diplomati, politisti, militari, aviatori, functionari parlamentari sau cei care au lucrat in serviciile speciale. Dintre toti acestia, magistraþii primesc cei mai mulþi bani.
Macar daca acesti terchea-berchea catarati la guvernare, in frunte cu Emil Boc si cu dresorul sau, Traian Basescu, si-ar tine gura ca sa nu mai iasa atata praf, caci lumea s-a saturat si se satura tot mai mult cu promisiunile gen „vom face”.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.