Pensiile speciale pentru parlamentari provoaca ingrijoare si pentru FMI!

Pensiile speciale pentru parlamentari provoaca ingrijoare si pentru FMI!

0 427
Poate ca ar trebui sa-i intelegem pe acesti romani si alte nationalitati deveniti „fara voia lor” parlamentari. Sunt si ei oameni, cine nu si-ar dori o pensie mai mare? Romanii ar trebui sa fie de acord cu aceasta majorare, dar nu din banii publici sau din fondurile Casei de pensii, ci din fonduri care sa se constituie din cotizatiile parlamentarilor sau din donatii.

FMI este ingrijorat de reintroducerea unor privilegii privind pensiile speciale, care in trecut au fost o povara fiscala semnificativa, a declarat reprezentantul FMI in Romania, Guillermo Tolosa, referindu-se la proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

„In trecut, pensiile speciale au fost o povara fiscala semnificativa pentru Romania. Eliminarea unor astfel de regimuri cu peste patru ani in urma a reprezentat un pas important spre restabilirea viabilitatii sistemului de securitate sociala. Vedem cu ingrijorare restaurarea treptata a acestor privilegii si o compromitere a reformelor care au imbunatatit finantele publice”, afirma Tolosa, intr-o declaratie transmisa Mediafax.

Legislativul a aprobat marti cu 303 voturi „pentru”, 124 voturi „impotriva” si doua abtineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari. Reprezentantii PNL au sustinut respingerea acestui proiect, in timp ce alesii PSD, UDMR, ai minoritatilor si PC au sustinut aprobarea sa.

 Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.