Pensiile facultative (1)

Pensiile facultative (1)

0 56

Peste 75.400 de romani contribuiau pentru o pensie facultativa la unul dintre cele sapte fonduri de pe piata, la data de 31 martie, potrivit unei analize a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
La finalul primului trimestru, piata pensiilor facultative era reprezentata de sapte fonduri de pensii, administrate de cinci companii. Volumul total de active administrate se ridica la 24,9 milioane lei (peste 6,7 milioane euro).
In primul trimestru al anului (cel de-al treilea trimestru de functionare a sistemului de pensii private facultative), piata a continuat procesul de consolidare, inregistrand cresteri importante, luna de luna, in conditiile in care acesta activitate este relativ noua pe piata financiara romaneasca, iar atentia administratorilor si a participantilor a fost, pana acum, directionata in principal catre segmentul Pilonului II.
Castigarea increderii populatiei in sistemul de pensii facultative este un proces lent si de durata, dar cresterea continua a numarului de participanti si a activului net total al fondurilor este un semnal pozitiv pentru viitorul sistemului, sustin reprezentantii Consiliului.
Cele sapte fonduri de pensii private facultative (Pilonul III) de pe piata au atras, in primul trimestru al anului, 24.536 de participanti. In total, la finalul lunii martie, in sistemul pensiilor facultative au fost raportate 75.423 de persoane, in crestere cu 48,2 la suta fata de numarul de participanti raportati la sfarsitul anului 2007 si cu 7,7 la suta mai mare fata de luna precedenta.
Administratorii fondurilor de pensii facultative au continuat atragerea de noi participanti si colectarea contributiilor intr-un ritm care a condus la o crestere de 73,35 la suta, in lei, a activelor nete ale pietei, pe primul trimestru. Activele nete au ajuns la un nivel de 24,8 milioane de lei (6,73 milioane de euro) la finalul lunii martie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.