Pensiile brasovenilor – intre 400 si 8000 de lei

Pensiile brasovenilor – intre 400 si 8000 de lei

0 483

La sfirsitul primului trimestru erau inregistrati 1,14 pensionari la un salariat, potrivit datelor casei nationale de pensii. Proportia este aproape la fel si la nivel de Brasov dar daca la nivel de tara jumatate din pensionari au pensii mai mici de 800 de lei , in judetul Brasov mai mult de jumatate au pensii peste 1000 de lei.

La sfirsitul primului trimestru erau inregistrati 1,14 pensionari la un salariat, potrivit datelor casei nationale de pensii. Proportia este aproape la fel si la nivel de Brasov dar daca la nivel de tara jumatate din pensionari au pensii mai mici de 800 de lei , in judetul Brasov mai mult de jumatate au pensii peste 1000 de lei. Totusi multi au si pensii de doar 400 de lei iar povara medicamentelor pe sunt nevoiti sa le achizitioneze lunar le creaza mari probleme.
La nivel national, jumatate dintre pensionarii de asigurari sociale de stat, adica aproximativ 2,3 milioane de persoane, au pensii mai mici de 800 de lei, la sfirsitul primului trimestru fiind inregistrati 1,14 pensionari la un salariat, potrivit datelor de la Casa Nationala de Pensii Publice. In judetul Brasov desi sunt si pensionari cu venit de 400 de lei , totusi jumatate au pensii peste 800 de lei.
Chiar si asa pensionarii isi cheltuie banii cu moderatie pentru ca in buget medicamentele sunt o cheltuiala mare si constanta.
La polul opus cele mai mari pensii incasate de brasoveni sunt cuprinse intre 5100 si 8000 de lei. O alta categorie de beneficiari sunt si varstnicii plecati peste hotare. Peste 2000 de astfel de cazuri sunt inregistrate la casa de pensii , virstnici brasoveni care isi incaseaza pensia din Romania desi sunt plecati in tari precum Germania, Italia sau Austria.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.