Pensiile aviatorilor, in picaj liber la Brasov

Pensiile aviatorilor, in picaj liber la Brasov

0 191

107 dintre cei 170 de pensionari de lux ai Brasovului s-au pomenit cu pensiile reduse drastic dupa recalculari. Unii dintre ei au pierdut chiar si 150 de milioane de lei vechi din sumele pe care le incasau pana acum. Cele mai consistente reduceri au fost aplicate fostilor aviatori care luau pensii cuprinse intre 8000 si 20 mii de lei Dupa recalculare, cei 35 de fosti aviatori inregistrati la Brasov vor primi o pensie de cel mult 5000 de lei.
Casa Judeteana de Pensii Brasov a terminat de recalculat pensiile considerate de lux. In urma refacerii calculelor, din septembrie, 107 pensionari brasoveni vor primi sume chiar si de zeci de ori mai mici fata de cuantumurile initiale. Daca pana in prezent pensiile speciale erau calculate ca medie a salariilor din ultimele 12 luni, ultimele 3 luni sau chiar in functie de veniturile incasate in ultima luna, din septembrie vor primi pensii calculate in functie de stagiul si cotizatia platita.
La nivel national s-au recalculat peste 6000 de pensii a caror redimensionare va aduce aduce economii importante la sistemul de pensii, aproape 90 de milioane in acest an si peste 260 de milioane in 2011.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.