Pensii private si …obligatorii! (3)

Pensii private si …obligatorii! (3)

0 74

Protejarea contributorilor la sistemul de pensii private este noua problema pe care si-o pune cei care vor nu vor se vad asezati „pe viata” in sistem.


Mai multe organizatii ale societatii civile lansat o scrisoare deschisa in care cer protejarea contributorilor la sistemul de pensii private.


In esenta, documentul adresat liderilor politici, presedintelui Romaniei, primului ministru, liderilor parlamentului, partidelor politice, Bancii Nationale si presedintelui Comisiei de supraveghere a sistemului de pensii private propune introducerea unui randament minim anual garantat al pensiilor private obligatorii, care sa fie egal cu rata anuala a inflatiei.


Acoperirea acestei garantii trebuie sa cada in sarcina administratorilor de fonduri de pensii private obligatorii, statul fiind doar garantul de ultima instanta. Scrisoarea deschisa este semnata de Grupul de Economie Aplicata, Societatea Academica din Romania, Academia de Advocacy, Confederatia Patronala a Serviciilor si Comertului, BNS si Cartel Alfa.


Sunt de asteptat reactii, atat de la cei care carora le-a fost adresata scrisoare cat si de la cei care s-au intrecut in strange cat mai multi clienti.


Nimeni nu poate ramane indiferent atunci cand au bagat 100 de lei iar peste 10 ani nu mai pot cumpara cu aceasta bunuri si servici care sunt sub jumatate sau sfertul valorii initiale.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.