PENSII MAJORATE MAI REPEDE

PENSII MAJORATE MAI REPEDE

0 47

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX si in direct la REALITATEA TV, ca pensiile vor fi majorate la 1 noiembrie, excedentul bugetului de pensii permitand cresterea acestora cu doua luni inainte de termenul stabilit.
Demnitarul a mai spus ca nu poate preciza deocamdata cu cat vor fi majorate pensiile de la 1 noiembrie.
Ministrul Muncii declara, saptamana trecuta, ca excedentul bugetului de pensii se apropie de 150 de milioane de euro, iar specialistii din Ministerul Muncii incearca sa gaseasca solutii pentru problema grupelor de munca si pentru majorarea in avans a pensiilor.
„In baza faptului ca avem un excedent, incercam sa gasim solutii. Avem un grup de lucru care se ocupa de acest subiect si care analizeaza toate posibilitatile”, spunea atunci Pacuraru.
Valoarea punctului de pensie a fost majorata anul trecut de Guvern cu 30%, cu incepere de la 1 noiembrie 2007, si a crescut din nou de la 1 ianuarie 2008, la 581 lei. Urmatoarea etapa de majorare a pensiilor a fost programata pentru 1 ianuarie 2009.
Ministrul Muncii anunta, la inceputul lunii aprilie, ca data de majorare a pensiilor ar putea fi devansata pentru luna noiembrie sau decembrie 2008, in cazul in care excedentul la bugetul asigurarilor sociale, calculat atunci la circa 83 milioane de euro, se va mentine.
Potrivit lui Pacuraru, punctul de pensie ar putea sa creasca, din noiembrie sau decembrie 2008, de la 581 de lei la 740-760 de lei, in functie de nivelul salariului mediu brut pe economie in 2009.
Posibilitatea majorarii pensiilor inainte de termen a fost mentionata, atunci, si de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, care a aratat ca decizia va fi luata in functie de resursele bugetare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.