Penibilul ministru al Turismului

Penibilul ministru al Turismului

0 176

Se pare ca incepe sa-i tremure scutecele doamnei Elena Udrea, favorita unui epigon, cat gamalia unui bold, de-al anticului Priam.
In cadrul unei emisiuni televizate aseara tarziu si reluate in dimineata aceasta foarte devreme, astfel accesibila mai putinor amatori decat ar fi fost la ore obisnuite, Robert Turcescu – nu sunt neaparat un admirator al lui – a pus-o in dificultate pe madama Udrea, scotand-o uneori din sirul lectiei invatate, ea revenind insa intr-una la acest fir, lasand multe intrebari fara raspuns.
Printre altele, Elena Udrea a dezvaluit, mai mult de nevoie, lista cu ziaristii care au beneficiat de diurna din partea MinisteruluiTurismului, printre care se afla si Turcescu, omul ramanand paf cand s-a vazut trecut ca beneficiar de diurne, fara a fi luat un ban.
„Chiar daca ziaristi din toate trusturile media si de presa au beneficiat de cazare, transport si masa in cadrul deplasarilor organizate de Ministerul Turismului, nu cred ca am cerut nici unui ziarist sa aibã vreo atitudine pozitiva la adresa mea. Elena Udrea a fost un om tocat timp de patru ani de zile si a existat si exista o campanie mediatica impotriva mea, pentru ca in ultimele sase luni am avut parte de sute de stiri si articole in presa cu continut negativ la adresa mea”, a declarat Elena Udrea.
Printre balbe si reluari ale unor fraze-tip, ministresa a avut grija sa faca referire la toti ceilalti, ca vinovati, ea ramanand singurul ingeras cu fulgi nepatati pe aripi, fara sa tina cont ca in fata ei sedea un ziarist harsait prin media de investigatii si mult mai inteligent decat o gasculita.
Elena Udrea a mai acuzat PNL – chestia cu ograda vecinului – ca a cheltuit peste 9 milioane de euro pentru actiuni de promovare in Spania prin agentii guvernamentale, fata de 380.000 de euro, suma cheltuita de Ministerul Turismului in concertul de la malul marii, fara sa adauge si toti banii dati pe plimbarile prin tara si strainatate, intr-o asa-zisa promovare a turismului intr-o Romanie lipsita de infrastructuri, in aproape toate domeniile.
„Eu am cheltuit 380.000 de euro intr-un pachet de evenimente, iar in acest pachet a intrat si scena de care vorbeste presa, dar trebuie sa specific ca Ministerul Turismului nu se ocupa de achizitionat scene, ci se ocupa de achizitionat evenimente, iar suma cheltuita de mine pentru promovare a adus milioane de euro la bugetul statului datorita numarului de turisti prezenti la evenimentele organizate”, a afirmat Elena Udrea.
De unde scoate doamna Udrea milioanele de euro nu inteleg, cand statisticile arata clar scaderea numarului turistilor in acest an in toate zonele turistice din tara, iar privitor la concertul de pe malul marii, acolo Udrea nu tine cont de faptul ca majoritatea celor prezenti la eveniment au fost localnici.
Elena Udrea a explicat si modul in care au fost cheltuiti banii publici la concertul de la malul marii.
„Pentru concertul de la malul marii cu Goran Bregovic, Ministerul Turismului a cheltuit suma de 42.000 de euro, iar spotul pentru promovarea turismului romanesc a fost o gratuitate in cadrul unui parteneriat public-privat, iar sumele care vor fi cheltuite pentru difuzarea lui au fost atribuite legal in urma bugetului alocat”, a explicat Elena Udrea, ea neintelegand diferite aparitii anexate ideii promovarii, cum ar fi sigla BRD sau alte firme, pe spoturi video sau in pliante.
Legat de ancheta care urmeaza, Elena Udrea a mai marturisit ca nu a fost inca invitata la comisie, dar asteapta sa-i ofere Ludovic Orban explicatii.
„Astept sa-mi ofere Ludovic Orban mai multe explicatii, printre care as vrea sa aflu cum de s-au cheltuit in timpul guvernarii PNL peste 20 de milioane de euro in achizitionarea de masini pentru Posta Romana”, a mai spus Elena Udrea.
Si a mai continuat cu repetarea, la orice era intrebata, a lectiei invatate, in timp ce se referea intr-una la cheltuielile altora, in loc sa explice, sa clarifice, propria situatie, fara sa-si exprime dorinta deschiderii unor comisii in sensul acuzatiilor ei si bagand-o intr-una cu atacul la adresa apropiatilor lui Basescu, negand insa ca ar face parte dintre acestia si neamintind nimic despre frica din sufletel ca disparitia din politica a lui Basescu ar insemna si disparitia ei de pe aceasta scena.
Oricum, viata si parintii m-au invatat sa detest pe cei care tot timpul ataca pe altii cu diferite presupuneri in loc sa caute sa-si curete hainele proprii de noroiul adunat prin diferite tavaleli.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.