Penelistii conferentiaza in week-end despre orase inteligente

Penelistii conferentiaza in week-end despre orase inteligente

0 345

Brasovul este exemplu de bune practici pentru conceptul de Smart City. Pentru popularizarea conceptului in societate, la Brasov vor veni specialisti in domeniu, care vor dezbate teme de interes pentru accesarea de fonduri europene

Brasovul este exemplu de bune practici pentru conceptul de Smart City. Pentru popularizarea conceptului in societate, la Brasov vor veni specialisti in domeniu, care vor dezbate teme de interes pentru accesarea de fonduri europene.
Sambata, Brasovul gazduieste Conferinta regionala PNL Orasele inteligente finantate prin Fonduri Europene in exercitiul financiar 2014-2020. Participantii la eveniment vor avea acces la modele de bune practici, care fac din orice oras modern unul inteligent.
Potrivit lui Ion Dumitru – copresedinte al Comisiei de Fonduri Europene, printre subiecte se vor numara chestiunea resurselor care se epuizeaza rapid, transportul si smart city2mobilitatea, informatia si tehnologia informatiei responsabile de caracterul inteligent al unui oras, si nu in ultimul rand nivelul de educatie al populatiei.
Brasovul este exemplu de bune practici pentru conceptul de Smart City. In municipiu exista iluminat inteligent, sistem integrat de supraveghere video, butoane de panica si dispecerat central de monitorizare. Brasovul este si primul oras de aceste dimensiuni din Europa care beneficiaza de un astfel de sistem montat printr-un proiect cu finantare nerambursabila.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.