Pelicula lui Mungiu a pierdut Globul de Aur

Pelicula lui Mungiu a pierdut Globul de Aur

0 71

Editia de anul acesta a „Globurilor de Aur” si-a anuntat castigatorii in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Hotelul Beverly Hilton din Los Angeles, fara a se bucura de prezenta niciunei vedete, actorii si regizorii facand front comun cu scenaristii aflati in greva. Distinctiile au fost anuntate duminica noaptea, evenimentul fiind insa lipsit de stralucirea obisnuita.


Pelicula romaneasca „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, a cunoscutului regizor Cristian Mungiu, nu s-a numarat printre castigatorii de la Globul de Aur, ramanand doar cu o foarte onorabila nominalizare la Globurile de Aur pe anul trecut. Filmul lui Mungiu ramane cu prima nominalizare la Globurile de Aur din istoria filmului romanesc si asteapta cu incredere nominalizarile la Oscar.


?


Premiile editiei 2008


La categoria „Cel mai bun film intr-o limba straina”, Globul de Aur i-a revenit productiei franco-americane „Le scaphandre et le papillon”, regia fiind semnata de Julian Schnabel, care a fost desemnat si cel mai bun regizor.


Categoria „Cea mai buna drama” a fost castigata de „Atonement”, filmul regizat de Joe Wright si favoritul acestei editii a Globurilor de Aur.


Cel mai bun actor intr-o comedie a fost desemnat Johnny Depp pentru rolul din „Sweeney Todd”, in timp ce Daniel Day-Lewis a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-o drama. Cea mai buna actrita intr-un rol dramatic a fost desemnata Julie Christie.


Marion Cotillard a primit distinctia pentru cea mai buna actrita intr-un musical sau film de comedie.


Alte doua vedete, Cate Blanchett si Javier Bardem, au cucerit, de aceasta data, Globurile pentru roluri secundare.
Misiunea de a anunta castigatorii le-a revenit unor ziaristi care nu au pierdut ocazia unor mici ironii pe tema situatiei.


Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.