Pelerinul Traian Basescu

Pelerinul Traian Basescu

0 164

„Umblu prin tara pentru a-mi da seama daca mai pot candida”, a declarat Basescu, recent, la postul national de televiziune.
Si in basmele romanilor, Dumnezeu umbla pe Pamant, imbracat simplu si insotit de Sf. Petru, ca sa vada si El care mai este treaba si cum se comporta lumea in relatia cu cerurile. Parca-l vad si pe Basescu, in haine simple, de la second hand, insotit de Boc, ambii cu toiege in maini si eventual desculti, batand plaiurile mioritice ca sa vada, la fel, ce si cum mai sta lumea in relatia cu Zeusul autohton.
Basescu a declarat ca tocmai pentru a se decide merge prin tara si ca isi va anunta intentia public atunci cand va termina analiza situatiei actuale.
Mie mi se pare cam lunga excursia asta de studii, inceputa inca in primavara, cu clopuri si tuns de oi. Dar mai stii? Probabil Basescu este mai greu de cap dupa ca l-au zgaltait valurile oceanelor si al afacerilor dubioase.
In alta ordine de idei, in viziunea presedintelui, turismul si agricultura sunt doua resurse uriase, motiv pentru care mediul rural va fi considerat o prioritate.
Intrebat daca isi va sustine propunerile facute pentru viitor intr-un nou mandat prezidential, Basescu a raspuns: „Am spus ca atunci cand voi avea analiza terminata, voi face anuntul public. Sa stiti ca unul din motivele pentru care umblu foarte mult prin tara este sa imi dau seama daca mai pot candida o data. Deocamdata, nu am nicio certitudine.”
Oare lui Basescu nu i-ar trebui un purgativ, ca sa-i fete mintea ceva mai repede?
Basescu a adaugat ca exista semne ale unei usoare cresteri economice, iar in trimestrul trei ” vom recupera o parte din minusul de crestere economica fara a trece pe o crestere pozitiva”.
De unde naiba a aparut si expresia asta cu crestere negativa, cand este vorba de scadere?
Despre candidatura, Traian Basescu a revenit ca nici macar nu a decis daca va candida sau nu: „Nici hotararea nu e luata. Va pot spune ca declaratiile unora dintre fostii mei colegi din PD, care spun ca au candidat, ma si deranjeaza”, a marturisit sensibilul Traian Basescu, care a refuzat sa comenteze sustinerea pentru candidatura sa anuntata de Simirad sau Milut.
Promulgarea legii salarizarii profesorilor, anuntul ca va demisiona in cazul in care este suspendat sau lipsa de tact in relatia cu Parlamentul si Guvernul sunt considerate greseli din timpul acestui mandat de presedintele Traian Basescu, toate trei afirmatiile fiind minciuni gogonate, miscarile, la vremea lor, fiind facute la deruta.
Seful statului a vorbit si despre sistemului ticalosit. A a dat asigurari ca serviciile nu sunt controlate de oameni politici. „Acum sistemul ticalosit este in cea mai mare parte a lui la suprafata. Eu va asigur ca e la suprafata si ca-l vedeti in fiecare zi. O sa discutam in alta zi, catre finele mandatului. Nu cred ca mai exista oameni politici care controleaza serviciile, va asigur ca daca asa ceva s-ar intampla as reactiona”, a spus presedintele.
Din cele spuse de presedinte rezulta ca el s-a scos din randul oamenilor politici, asa ca-si poate permite sa controleze serviciile, macar o parte din ele.
Dupa care Basescu a inceput sa-si traga laude, afirmand ca el a insistat ca pensia minima sa fie marita si sa ajunga la valoarea de 300 de lei. Dar-ar Domnul sa ajunga si el sa traiasca dintr-o asemenea pensie, ii urez eu, avand cerul gurii negru.
„La formarea Aliantei am cerut PD-ului ca, in negocieri, sa se introduca pensia minima de 300 de lei. Va pot spune si de ce. Am tot umblat prin tara si mi s-au plans batranii ca au pensii de opt lei, de 25 de lei. Atunci mi-am dat seama ca e o problema cu pensionarii CAP. Imediat ce am avut ocazia sa introduc intr-un program de guvernare acest lucru, am facut-o prin PD”, si-a laudat Basescu progenitura politica. In opinia sa aceasta nu este o chestiune populista.
„Orice stat are obligatia sa priveasca la cei care nu mai pot. Contribuabil sau nu, trebuie sa gasesti o solutie pentru cei care nu mai pot munci si asta nu tine nici de stanga, nici de dreapta, ca masura. La 1 octombrie va creste pensia minimã la 350 de lei. Asa cum bugetul poate sustine pensiile fraudulos obtinute care reprezintã 80% din venitul pe ultima luna in care s-au dat prime de vacanta si alte prime, poate sustine si o pensie de 300 de lei”, a adaugat Basescu, din el racnind omenia trezita de apropiatele alegeri.
Prezent in cadrul Telejurnalului de la postul public de televiziune, Traian Basescu a dorit sa aduca in discutie tema agriculturii:
„Avem doua resurse uriase: agricultura si turismul. Pe fondul existentei banilor europeni de subventii, una din priorittai va fi mediul rural. Acolo avem o resursa uriasa de crestere de productivitate care face ca, acum, parametrii nostri de productivitate sa fie slabi, dar daca vom dirija intreprinderi mici si mijlocii care sa valorifice productia agricola in mediul rural, cu certitudine vom imbunatati si parametri de productivitate”.
Uite ca a descoperit si Traian Basescu ceea ce se stie de mult printre oamenii acupati in aceste domenii!
Presedintele Traian Basescu a dat asigurari ca se va incerca obtinerea portofoliului agriculturii pentru comisarul roman in cadrul CE.
„Vom incerca. Va rog sa ma credeti ca noi ne-am mobilizat toti prietenii ca sa obtinem acest portofoliu. Sigur, toate tarile merg cu doua, uneori chiar trei variante. Noi, deocamdata, am lansat o varianta, avem si alternative. Incercam sa ne valorificam acest interes de a avea un portofoliu puternic”, a mai declarat Traian Basescu.

Este ciudat cum Traian Basescu descopera americi de mult cunoscute, bagandu-si nasul unde nu prea-i fierbe oala de presedinte al tarii, pentru asta existand ministri si comisii parlamentare. In acest sens, cine a avut ocazia „fericita” sa asculte discursurile ceausiste nu poate nega similitudini, in comportament si in vorbe. Oare si Basescu are vreun elicopter pregatit pentru excursia finala?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.