Pelerinaj la Codlea

Pelerinaj la Codlea

0 184

De data aceasta este un pelerinaj adevarat, la lucruri sfinte, nu la binecunoscuta puscarie de asa-zisa maxima siguranta, loc care si el este de pelerinaj, insa pentru abonatii pe trenul spre iad.
Astfel, credinciosii ortodocsi sunt asteptati, incepand de astazi, la Biserica „Schimbarea la Fata” din Codlea, pentru a se inchina la o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, adusa din Kiev, alaturi de care vor mai fi aduse si moastele Sfantului Mucenic Dasie si ale Sfintei Cuvioase Dimitra.
Sfintele relicve sunt aduse prin initiativa preotului paroh Adrian Muntean si a unei asociatii civice din oras.
Pelerinajul va incepe de astazi, de la ora 11, cand la intrarea in oras se va desfasura ceremonialul de primire a Sfintelor Moaste. Acestea vor fi apoi depuse apoi la Biserica „Schimbarea la Fata”, unde crestinii se pot inchina si ruga la ele timp de trei zile, cel tarziu pana vineri, 7 august.
Nu vreau sa fac pe desteptul si sa ma daumare credincios habotnic, eu formandu-mi o credinta mai directa in legatura cu Marele Spirit, si de aceea imi permit unele intrebari si indoieli in ce priveste asemenea actiuni, mai ales ca sunt prezentate moastele unor existente insignifiante. Schema cu traitul prin pustiuri, printre serpi si lighioane, cu mancatul la trei zile odata doua frunze de cactus si stand nespalat si netesalat, toate astea nu mai tin. Iar alte povesti cu truda voluntara in diferite domenii sunt perimate. Caci daca o luam cu astea, noi, cam toti contemporanii, ar trebui sa fim trecuti in randul sfintilor. O asemenea canonizare – sau cum se cheama schema- ar fi ceva normal, in conditiile tot mai de iad in care suntem obligati sa ne traim zilele pe acest pamant.
Oricum, bag seama ca, in diferite momente si prin diferite localitati, cate un grup de oameni organizeaza, dupa puterea financiara, aducerea a tot felul de moaste si a zilelor de pelerinaj, care aduc la sigur incasari frumusele organizatorilor.
Nu este un indemn la neparticipare, insa prefer spiritul lumestii atingeri.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.