Pelerinaj la Biserica Sf. Treime din Brasov – de Nasterea Maicii Domnului

Pelerinaj la Biserica Sf. Treime din Brasov – de Nasterea Maicii Domnului

0 86

Cu ocazia unei mari sarbatori a calendarului crestin ortodox, Brasovul va deveni loc de pelerinaj.
Astfel, cu ocazia praznicului Nasterii Maicii Domnului, Biserica „Sf. Treime“ de Pe Tocile devine loc de pelerinaj. Inca de ieri, adica din ajun, credinciosii au venit in masa pentru a se inchina in biserica brasoveana.
„Plecam, insotiti de echipaje ale Jandarmeriei, la Mitropolia Ardealului, la Sibiu, pentru a aduce raclele, iar la ora 19.00, vor fi depuse deja in biserica noastra. Vom aduce o particica din Sfanta Cruce a Mantuitorului, moaste ale Sfantului Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir si o parte din moastele Sfintilor Romani. A doua zi, cand este praznicul, il vom avea in Biserica noastra pe Prea Sfintitul Andrei, de la Sibiu, dar si oficialitati brasovene. In cadrul Sfintei Liturghii din aceasta zi va fi consacrata si intrarea orasului sub ocrotirea Maicii Domnului, dupa binecuvantarea pe care am primit-o de la ierarhii nostri, reprezentantii Primariei urmand sa declare, la finalul slujbei, sustinerea oficiala. Dupa slujba, Grupul Anatoly va sustine un concert de pricesne inchinate Maicii Domnului. In 9 sau 10 septembrie, va veni si Mitropolitul Ardealului”, a declarat preotul paroh Aurelian Reit.
Parintele a precizat ca programul liturgic din toate aceste zile va fi bogat si divers, fiind oficiate fara oprire slujbe speciale si rugaciuni, printre care si un maslu de obste, cu cel putin sapte preoti, iar lacasul de cult va fi deschis atata timp cat vor fi pelerini dornici sa se inchine.
Tot acum este adusa o Icoana Maicii Domnului, de dimensiuni impresionante, 2,55 x 1,30 metri, realizata la o manastire din Nordul Moldovei, donata de Fundatia „Dacia”, condusa de Liviu Pandele, care va ramane pentru totdeauna in lacasul de inchinaciune din Schei.
In aceasta seara, hrana spirituala va fi completata de cea materiala, credinciosii care vin sa se inchine la relicvele sfinte primind, din partea bisericii sarmale, coliva si vin. „Trebuie sa fim gazde primitoare, asa ca am pregatit peste 500 de portii de sarmale si pahare de vin”, a precizat pr. Reit.
Pr. Reit spune ca va mai aduce, la Nasterea Domnului, in 2010, dar si la Inviere, in 2011, moaste de la manastiri din Grecia si Rusia, care vor ramane in Schei, fiindca vor fi donate Bisericii „Sfanta Treime”. Parintele a mentionat ca moastele vor fi depuse in doua racle, care vor intra in patrimoniul national.
„Raclele se fac cu sigiliul Mitropoliei, vor fi acoperite cu foite de aur si acestea vor fi asigurate”, a incheiat parintele.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.