Peisajul nocturn al Brașovului se schimbă – edilii au ales șase clădiri...

Peisajul nocturn al Brașovului se schimbă – edilii au ales șase clădiri pentru a fi iluminate arhitectural

0 147

Fără discuții fața municipiul Brașov se va schimba prin extinderea iluminatului arhitectural a celor șase obiective selectate. Municipalitatea împreună cu specialiștii au ales, clădirea Muzeului de Istorie Brașov, a Primăriei Brașov, Poarta Șchei, Casa Junilor, Opera Brașov, strada După Ziduri.

„Anul acesta vom continua proiectul nostru de realizarea a unui iluminat arhitectural pentru obiectivele importante ale orașului nostru. Am început cu Cetățuia, am continuat cu Rectoratul, iar ultimul proiect de iluminat arhitectural a fost cel al Teatrului Dramatic. Consider că cele trei proiecte au schimbat în bine imaginea orașului nostru, pentru că Brașovul este frumos și pe timpul nopții, și, tocmai de aceea, vreau să continuăm acest demers. Următoarele obiective sunt Casa Sfatului, Poarta Șchei, Casa Junilor, Opera Brașov, clădirea Primăriei Municipiului Brașov și zidul de apărare din zona După Ziduri.
La sfârșitul lunii august, după ce vom avea SF-ul, să putem lansa licitația pentru proiectul tehnic și realizarea lucrărilor. Sper ca demersul nostru să fie preluat și de către proprietarii altor clădiri reprezentative ale orașului nostru, astfel încât să scoatem în evidență patrimoniul cultural al Brașovului, indiferent dacă este zi sau noapte”, a declarat primarul George Scripcaru.

La sfârșitul lunii mai, Primăria Brașov a semnat cu BIT Energy System SRL un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate privind realizarea iluminatului arhitectural pentru șase obiective din municipiul Brașov. Valoarea acestui contract este de 54.000 de lei (fără TVA). Durata contractului este de 90 de zile.

Detalii ale acțiunii pe obiective:
-pentru obiectivul clădirea Primăriei Municipiului Brașov se va realiza iluminat arhitectural pentru toate celor patru fațade ale clădirii.
-pentru obiectivul clădirea Muzeului de Istorie Brașov se va realiza iluminat arhitectural pentru toate celor patru fațade ale clădirii.
-pentru obiectivul Poarta Schei se va realiza iluminat arhitectural pentru cele două fațade exterioare precum și pentru zona interioară
-pentru obiectivul clădirea Casa Junilor se va realiza iluminat arhitectural pentru trei laturi, laturi care sunt vizibile
-pentru obiectivul clădirea Operei Brașov se va realiza iluminat arhitectural pentru fațada situată spre strada Bisericii Române
-pentru obiectivul strada După Ziduri se va realiza iluminat arhitectural pentru zidul vechi precum și un sistem de iluminat pietonal care va utiliza modele de stâlpi de iluminat și aparate de iluminat în concordanță cu zona istorică.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.