Pedelistii acuza cheltuirea banilor din Sanatate

Pedelistii acuza cheltuirea banilor din Sanatate

0 113
Ministerul Sanatatii are in acest an cu 25% mai multi bani. Guvernul chiar a pus deoparte 4 miliarde de lei pentru plata arieratelor din Sanatate dar banii sunt destinati numai platii furnizorilor, nu si spitalelor, care trebui sa-si plateasca utilitatile si sa cumpere materiale. Guvernul Ponta a trimis in Senat o ordonanta potrivit careia toate achizitiile pentru spitale se fac numai de catre minister, chiar daca proprietarii spitalelor sunt consiliile judetene sau municipale.
Ministerul Sanatatii dispune in acest an de 28 de miliarde, fata de 21, cat avea anul trecut. Este un plus pentru acest domeniu, numai ca Guvernul nu cheltuieste banii in mod rezonabil, crede fostul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu. Democrat-liberalul spune ca Guvernul a alocat 4 miliarde pentru plata arieratelor, insa toti acesti bani vor merge spre plata furnizorilor de medicamente. Ialomitianu considera ca spitalele ar fi trebuit sa primeasca si ele o parte din acesti bani.
Senatorul Nicolae Vlad Popa nu este de acord cu o alta decizie a Guvernului, care a trimis in Senat o Ordonanta de Guvern potrivit careia toate achizitiile pentru spitale se fac numai de catre minister. Or, cele mai multe dintre spitale sunt in proprietatea si administrarea consiliilor judetene sau locale. Popa spune ca va ataca la Curtea Constitutionala ordonanta, imediat ce aceasta va trece si de Camera Deputatilor.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.