Pedelimea a asistat la crima lui Basescu

Pedelimea a asistat la crima lui Basescu

0 101

Sala care a gazduit Conventia PD-L din weekend va avea de-acum doar amintiri frumoase pentru Traian Basescu. Daca, pe vremea cand il detrona pe Petre Roman, s-a ales cu afrontul de a-i vedea fostului premier spatele si de-a ramane cu mana intinsa, de data asta nimeni nu i-a mai intors spatele presedintelui. Dimpotriva. Sala a stat cu ochii atintiti si urechile ciulite la discursul sefului statului, care acceptase – ne spune aridul protocolul de partid – invitatia de a se aseza in primele randuri portocalii pentru a asista la alegeri.
Dar a facut mai mult de-atat, asa cum se astepta toata lumea. A urcat pe scena si a lacrimat. O meteahna mai veche a lui Traian Basescu. Una care lasa urme in politica mioritica. Dupa ce plans teatral pe umarul lui Stolo, a urmat rocada mica si s-a ales presedinte. Si-a umezit ochii la Conventia de ieri si l-a mai facut o data presedinte pe Emil Boc. Poate ar trebui ca meteorologia politica sa se conecteze la glanda lacrimala a presedintelui daca ambitioneaza sa ne pronosticheze corect evolutia personajelor din peisaj.
Foarte sau doar previzibil, Emil Boc s-a reales in fruntea partidului. L-a batut pe Vasile Blaga la o diferenta suficient de mare cat sa fie clar pentru toata lumea ca in partid nevoia de schimbare a fost cocosata de foamea de fonduri pe finalul mandatului. Lacrima lui Basescu n-a facut decat sa unga putin clapeta de la buzunarele pe care votantii lui Boc sa asteapta sa le vada umplute cu bani de la Guvern pentru proiecte sanatoase ca terenurile de fotbal in catunele fara curent electric sau piscinele de unde taranii – spunea deunazi o tantica rurala la televizor – sa ia sa-si ude gradinile. Sa nu mai vorbim de vesnicele sali de sport in care golurile marcate de premier cu televiziunile stranse ciopor in jur sunt de fapt plinuri.
O conventie totusi decenta unde, desi s-a dat tonul la lacrimi, Igas si Negoita s-au abtinut sa cante, Talmacean sa danseze si alde Paleologu sa se giugiuleasca declarativ cu Elena Udrea spunandu-i gingas porumbita.
Si, sa fie clar, nimeni nu a intors spatele nimanui, asa cum le-a si urat Traian Basescu in preambul. Nici n-avea cine sa faca una ca asta. Partidul ala e in alta parte, daca e s-o credem pe Elena Udrea, care a raspuns replicii lui Ponta ca ar fi Traian Basescu in fusta. Ofensata ca toti remarca fustele si nimeni pantofii, Elena i-a transmis lui Victor ca e Adrian Nastase in pantaloni.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.