PedelEBAda

PedelEBAda

0 78

Incurcate europarlamentarele astea, daca politicienii nu pot spune nici dupa numararea voturilor cine-a castigat alegerile. Desi raspunsul la intrebare e nefiresc de simplu: ei! Care ei? Ei, pesedei, pedelei, peremei, udemerei. Clica politicienilor de serviciu, care au esuat lamentabil in relatia cu electoratul mioritic la intern si credeau c-o sa-si scoata parleala la export. Votul la europarlamentare avea, pana sa fie aruncat in urna si apoi numarat de meticulosii de la BEJ-uri sau de mainile febrile si incarligate ale membrilor de partid, ceva din aura gestului impartial cu care aduci un arbitru strain la o partida delicata intre doua echipe neaose suspecte de frauda. Avea un abur lejer de legalitate si dreptate. Votul la euroalegeri a reusit, pana nu demult, sa lase impresia ca lotul de 33 care vor pleca la Bruxelles are in componenta altfel de politicieni decat cei care presteaza in tara. Ca orice lot de export, promitea vag sa fie ceva mai rasarit decat marfa politica de pe tarabele interne.
Dupa votare s-a intrezarit si fauna menajeriei pe care am impachetat-o pentru Belgia. Sunt tot astia care au populat arenele politice locale in zilele cand electoratului i se oferea circ, de la micul dejun pana la cina. Europenii nostri de imprumut, dintre care unii isi reiau mandatele intrerupte, cei mai multi se pregatesc sa faca pe eurodeputatii in premiera. Unii cu oarece competenta in chestiuni europene, altii crezand ca smecheriile invatate acasa merg la fel de bine si la Bruxelles.
Armonia micilor grupuri plecate impreuna de-acasa va fi si ea greu pusa la incercare pe relatia Bucuresti-Bruxelles. Bunaoara, Vadim si Gigi. Ultimul are avion, primul n-are. Becali are interdictie sa paraseasca tara, tribunul n-are. Unul are chef de PPE cu tot cu ungurii lui, celuilalt ii sta Laszlo Tokes in gat. Motive suficiente sa rupa cardasia de alegeri inca din startul sesiunii parlamentare.
Pesedeii si pedeleii din Bruxelles se vor simti scutiti sa mai mimeze in Belgia bruma de afectiune de coalitie care-i mai leaga inca in tara. Ungurii isi vor vedea de autonomia pentru care s-au dus acolo. Numai pace si intelegere peste micul grup romanesc.
Si peste toate va trece gratios ca-n poezie pedelEBAda Elena, ca o umbra intunecata a lui Traian Basescu, artizanul marilor prietenii din politica romaneasca, trimitand la culcare menajeria mioritica.
Noapte buna, Europo.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.