Pe vremuri existau cursuri gratuite și …uneori obligatorii, intitulate „să invatzăm Limba...

Pe vremuri existau cursuri gratuite și …uneori obligatorii, intitulate „să invatzăm Limba Rusă, căntand…”

0 116
UDMR,  din toamna trecută organizează cursuri de limbă maghiară pentru începătorii…romani, iar în curând vor da startul unui curs şi pentru avansaţi în sediul uniunii din Tîrgu Mureş.
Predarea se face după metoda predării limbilor străine, adică profesorii vorbesc de la bun început, doar în maghiară cursanţilor. Contra cost? Da ! Doar 5 lei costă ora, în care cei interesaţi, funcţionarii publici (…romani?) mai ales, învaţă la un nivel acceptabil limba maghiară pentru a se putea înţelege cu cei care… nu stăpânesc bine limba română.
Anul trecut din 10 candidaţi şase au terminat cursurile! Pentru început, eu zic că e bine!
O fostă colegă de redacţie, după lupte „seculare” care au durat câţiva ani, m-a anunţat că se înscrie şi ea la cursN-am ce face. Am nevoie, ca să mă pot înţelege cu oamenii”, îmi explica, scuzându-se parcă.

Am aprobat-o zâmbind, căci n-am uitat de câte ori am ascultat şi reascultat înregistrările ei de pe reportofon, ca să dibuim oare cum se numeau interlocutorii ei şi apoi să reaşezăm consoanele duble care niciodată nu se nimereau cum trebuie! (Csaba Szabo – Corbii Albi)

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.