„Pe viața și pe moarte!” (Élet vagy halál):

„Pe viața și pe moarte!” (Élet vagy halál):

4 771

COMENTARII

 1. Daca asta-i poezie si autorul ei un mare poet pt ca a scris-o,atunci orice orice croat,german,sirb sau roman mai putin prieten al ungurilor poate deveni un mare poet

 2. Orice elev cu putina informatie istorica stie ca nicioadata populatia majoritara, statornic romaneasca in Ardeal (sau valaha,cum o numeau anumiti cronicari unguri) n-a fost sub 60-70 la suta!”
  Secuii,luptatori viteji, au fost intodeauna un grup etnic distinct (nu doar folcloric ,dar si lingvistic!) asezat de la inceput in Curbura Carpatilor,acolo unde chiar este „pamantul lor natal”!
  Din pacate ,au fost maghiarizati cu forta de Budapesta,din cei peste 600.000,la ultimul recensamant mai declarandu-se secui cateva zeci! De-alungul istoriei au luptat pentru Cruce,impotriva turcilor, alaturi de Stefan cel Mare ,Vlad Tepes si Mihai Viteazul.
  Impotriva romanilor au fost doar folositi!! Pacat ca in scolile maghiare nu se invata Istoria adevarata!

 3. Si ce era rau daca Ardealul scapa de Habsburgi?
  Pana la urma,n-a fost asa?
  Transilvania a fost de la inceput pamant natal al secuilor!!

 4. Stiati ca in Ardeal sunt mai multe statui si placi comemorative ale lui Petofi,decat ale lui Balcescu,
  sau Eminescu? Balcescu a incercat sa-l convinga pe Koshuth,sa incheie o intelegere cu Avram Iancu,impotriva trupelor imperiale! Koshuth a pus conditia prealabila a integrarii Ardealului in Ungaria!
  De aceea Iancu a fos alaturi de Imparat!!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.