Pe timpul habsburgilor,”divide et impera” funcționa și la unguri…

Pe timpul habsburgilor,”divide et impera” funcționa și la unguri…

0 125
Finlandezii nu pomenesc de teoria finno-ugrica in istoria lor, socotind-o o inventie… „Culturile au diferentze clare !” Cu popoarele ugrice, uralice exista o legatura ,dar cu finlandezi nu.  Asemanariile cu hunii,nu exista.(lasand la o parte cand unii maimutaresc pe hunii prin imitatie, imbracand la sarbatori haine retro.
A fi inrudit cu hunii nu inseamna a fi hun…hunii sunt mongoli , mongoliMaghiari nici in limba, nici genetic nu au de a face cu mongolii , oricat ar suci si rasuci ,ori revopsi trecutul .
La tv o persoana a explicat că în timpul luptei de la 1567, femeile secuiene erau foarte ingrijorate de soţii şi fii lorAtunci s-au rugat plângând la statuia Fecioarei. Dupa ce li s-au întors cei dragi, au fost convinse că a fost o minune…amplificata cat se poate de preoti!! Ca zi de aducere aminte, s-a pastrat acea sărbătoare frumoasă…azi exploatata si amplificata politic!! Miturile fondatoare ale popoarelor nu sunt de înlăturat, dar considerate simple poveşti. Aşa de pildă în Cântecul Niebelungilor este narata nunta vaduvei lui Siegfried cu Attila, Nuntă la care vine toată lumea bună din epocă. Un scurt citat de pe neet: „Nu cred in mitologie…, dar ma informez.”…
I-a citeste ce se scrie despre finlandezi in engleza. Lingvistic ambele limbi sunt pre-indo-europene, cu cateva cuvinte de baza comune. Daca luam asa romana si maghiara au deja mai multe cuvinte in comun dezinformarea este la voi, initial nu ati afirmat ca intre timp sarbatoarea s-a schimbat.
La inceput a fost o comemorare a victoriei 1567 fata de oastea lui János Zsigmond, care dorea sa-i converteasca cu forta pe secuii catolici la unitarism. A fost a ciocnire intre doua religii, si nu a avut doar tenta etnica, cum ati insinuat voi. Voi ati accentuat lupta intremaghiari si secui, explicand ca asta se datora faptului ca erau popoare diferite , care nu se uitau ca si… conationali unul la altul. Si asta e dezinformare . Nu incercati sa ne dezbinati!!!
Dupa 1990 intr-adevar,politic era necesar sa se schime aceasta comemorare(!?!) si sa devina sarbatoarea tuturor maghiarilor, pentru ca era foarte necesara o unitate puternica fata de presupusa politica de deznationalizare a statulu roman. Din nefericire pentru voi, si din fericire pentru noi, aceste incercari de a-i dezbina pe maghiari si secui ne-a unit mai mult!
Foarte buna remarca privind cele doua teorii care s-au „nascut” aproape in acelasi timp, de-a lugul secolului 18. Si ma refer la aceasta teorie cu rudenia cu finlandezi, menita sa sparga mandria maghiarilor de a fi maghiari si a avea stramosi mari si puternici si la teoria continuitatii daco-romane imbratisata de romani. Ambele teorii s-au nascut in acelasi timp.Conform multor studii, ambele teorii s-au nascut cu „aportul” austriecilor.
Nu este greu de ghicit care a fost scopul, Imperiul Habsburgic fiind locuit de multe natiuni etnice diferite !  Cel mai intelept mod de a tine in frau un imperiu atat de mare si atat de diferit din punct de vedere etnic era prin continua invrajbire…
Da, celebra divide et impera functiona.Asa  Ie-au creat identitate si valachilor care au inceput sa-si formuleze pretentii asupra teritoriilor… „lor stramosesti„. Inainte romanii,etnic inferiori, nu aveau asemenea pretentii, si,neavand incotro, acceptau cu nasul jos  ca traiesc in Ungaria, care i-a adoptat ca cetateni (!!).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.