Pe tarabele din piata, marfa ingheata impreuna cu vanzatorii

Pe tarabele din piata, marfa ingheata impreuna cu vanzatorii

0 420

Luni, aproape de orele pranzului, puteai numara pe degete vanzatorii din Piata Dacia. Ca sa nu le degere produsele, comerciantii le acopera bine cu plapumi si paturi, iar pe taraba scot mai putina marfa. Chiar si asa, sunt nevoiti sa arunce o parte din produsele ciupite de ger.

Luni, aproape de orele pranzului, puteai numara pe degete vanzatorii din Piata Dacia. Ca sa nu le degere produsele, comerciantii le acopera bine cu plapumi si paturi, iar pe taraba scot mai putina marfa. Chiar si asa, sunt nevoiti sa arunce o parte din produsele ciupite de ger. Daca majoritatea clientilor merg in supermarketuri, doar cumparatorii fideli mai vin in piata pentru fructe si legume, pe care le aleg cu mare atentie.
Haine groase, plapumi, paturi si celofane este garderoba din piete in aceste zile de ger intens. In perioada urmatoare, vremea se va mai incalzi putin, dar daca frigul va reveni, vanzatorii spun ca vor sta acasa.
Daca au scazut vanzarile, in piete s-a redus considerabil si programul de lucru: oamenii nu sunt dispusi sa inghete mai mult de 3-4 ore.frig in piata4
Ce nu mai poate fi salvat de inghet, comerciantii sunt nevoiti sa arunce. Cu aceasta situatie se confrunta la fiecare inceput de an, cand temperaturile scad drastic.
Doar clientii fideli mai aleg piata pentru a-si face aprovizionarea cu legume si fructe.
Preturile din pietele brasovene nu s-au schimbat fata de luna decembrie a anului trecut, iar comerciantii nici nu se gandesc sa le ridice, ca sa nu-si piarda de tot clientii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.