Pe sanie cu …uninominalul!

Pe sanie cu …uninominalul!

0 70

?


Evenimentele politice ale anului 2008 au facut ca vacanta prelungita a anilor anteriori sa fie acum scurtata. Tot mai multe partide ne semnalizeaza prin diferite sedinte, asalturi pe sticla tv, programe, comunicate si mesaje ca au trecut la treba. Treaba lor, desigur este legata de ei – politicieni, structuri, sondaje, procente, candidati, sefi etc. Multi membri din conducerile centrale si judetene chiar mai au si cate o problema – cum sa ajusteze „imaginea” Declaratiei de avere care a luat-o rasna, in sus, reflectand, evident munca omului.


Primele doua partide (PD-L si PSD), ordine data de votul de la europarlamentare s-au trezit cu uninominalul in gura, evident fiecare cu varianta. Ca si pana acum, ambele partide vorbesc asa de frumos despre uninominal incat, dupa experienta din ultimele luni esti tentat sa crezi ca nu votul uninominal este important si discutiile despre el…


?


„PD” minus „L” (PD-L) UNINOMINAL cu REFERENDUM


Partidul Democrat Liberal sustine convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea proiectului de lege privind votul uninominal, in varianta de la referendum din noiembrie 2007.


„Cheia adoptarii acestui proiect de lege se afla la PSD. PSD trebuie sa decida daca ramane consecvent cu propriul lui proiect de lege de vot uninominal in doua tururi de scrutin sau renunta, de dragul domnului Tariceanu si a mentinerii la putere alaturi de PNL, la acest proiect si sustine altceva. PDL sustine ceea ce romanii au votat la referendum si proiectul pe care l-a depus la parlament, sustinand preluarea avantajelor din cele doua proiecte PDL si PSD cu privire la votul uninominal in doua tururi de scrutin” spune Emil Boc de pe Dealul Feleac.


?


PSD cu minus la procente dar cu o …idee fixaCunoscuta fiind fixatia presedintelui Mircea Geoana pentru principul innoirii clasei politice fara insa a o schimba , acesta cere Parlamentului sa-si termine vacanta mai repede, astfel ca alesii sa vina in Bucuresti cu o zi, maxim doua, inainte de termen. Ar fi un efort minim pentru parlamentari, ?dar cu efect maxim de imagine la alegatori.


Asa cred ei pentru ca nimeni nu-i mai crede. Asa, declarativ, pentru PSD este esentiala introducerea votului uninominal la alegeri si in consecinta nu renunta la ideea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului care sa fie consacrata acestui subiect.


„Obligatia politica si constitutionala este legata de dezbaterea de catre Parlamentul Romaniei in regim de urgenta a proiectului Pro Democratia, asa cum a fost el amendat de catre Curtea Constitutionala. De aceea, noi continuam sa solicitam o sesiune extraordinara a parlamentului la inceput de februarie, la final de ianuarie, in care acest subiect sa fie dezbatut si votat intr-un fel sau in altul in Parlamentul Romaniei. Din punct de vedere moral, nu cred ca este firesc ca cineva sa se gandeasca la devansarea calendarului electoral doar pentru a scapa de eventuala aplicare a legii uninominale la alegerile parlamentare” declara Mircea Geoana.


Alegerile parlamentare trebuie sa aiba loc anul acesta si sa se desfasoare prin vot uninominal – a afirmat liderul PSD, Mircea Geoana.?


Noi nu il contrazicem. Poate ca se contrazice singur, asta pentru ca o stire anunta o intalnire Geoana Tariceanu care avea pe agenda si amanarea (decalare) alegerilor, asta pentru o erodare a PD-L si a lui Basescu si o revenire la o cota mai buna in % a social democratilor.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.